Arkiv – Jessica Eidemo
936
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-936,stockholm-core-2.0.5,select-theme-ver-6.4,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Webbradio-arkiv Jessica Eidemo

Tanketrassel

Med mina program ”TANKETRASSEL?” vill jag erbjuda dig som väljer att lyssna en möjlighet att stanna upp och reflektera. Resa inåt en stund, för att hitta dina svar och dina insikter som ger dig kraft och momentum att komma framåt. Helt enkelt få med dig några verktyg som du kan använda för att reda ut ditt eget tanketrassel.

I programmen bjussar jag på mina allra bästa coachingtillfällen, krydda med exempel från verkligheten och sprida användbara verktyg för personligt och organisatoriskt växande. Varje program har ett eget tema och utformas som en konkret miniföreläsning eller workshop där du som lyssnar direkt kan arbeta med dina egna tanketrassel!

Här kan du lyssna på Jessica Eidemos senast sända program. De finns tillgängliga med musik i 4 veckor efter sändningen. Längre ner hittar du äldre program utan musik.

 

12 April 2022

Den här gången handlar Tanketrassel? om LÄNGTAN och du som lyssnar får möjlighet att utforska och lära känna din egen längtan och dina behov. Ett lite kortare program än vanligt. En timma bara.

15 Mars 2022

Ett program om känslor. Om att vi ibland känner mycket. Olika saker. Ibland samtidigt. Och att vi ibland blir kidnappade av det vi känner. Och reagerar, instället för att agera. Det blir en stund för dig som vill reflektera över vad du känner, hur dina känslor påverkar dig och hur du skulle kunna göra annorlunda för att hantera dina känslor på ett annat sätt om/när de tar över och styr dig.

15 Februari 2022

Här kan du höra radioprogrammet ”Tanketrassel?”.
Den här gången riktar sig programmet primärt till dig som vill bli chef, eller är ny som chef. I programmet pratas det bland annat om om det viktiga ”uppdragssnacket”, den kritiska ”lära känna” perioden och några av de ansvarsområden som ingår i chefsrollen.

18 Januari 2022

Så här i början på ett nytt år (ja, relativt i början alla fall) och början på en ny säsong får du som lyssnar på det här avsnittet en chans att titta bakåt för att se vilka lärdomar du vill ta med dig och vad du vill/behöver släpa taget om innan du blickar framåt och sätter din intention och/eller riktning för kommande tid. Övningen kan du så klart göra när som helst under året, när du behöver ”stänga” eller vill påminna dig om vart du är på väg. Egentligen.det här avsnittet bjussar jag på en coachning modell du kan använda om du vill coacha dig själv, en kollega, en medarbetare, en vän eller familjemedlem. Vi pratar om ”huvudfotingar” och den vackra konsten att lyssna närvarande.
Passa på att joina. Du får en stund att reflektera över hur du kan göra för att komma framåt, eller ur det som just nu håller dig fast.

12 oktuber 2021

I det här avsnittet bjussar jag på en coachning modell du kan använda om du vill coacha dig själv, en kollega, en medarbetare, en vän eller familjemedlem. Vi pratar om ”huvudfotingar” och den vackra konsten att lyssna närvarande.
Passa på att joina. Du får en stund att reflektera över hur du kan göra för att komma framåt, eller ur det som just nu håller dig fast.

1 juni 2021

Dagens program är ett önskeprogram från några av våra lyssnare. Temat är ”Get shit done!” och det handlar om att sluta skjuta upp saker, börja prioritera det som är både bråttom och viktigt och behålla effektiviteten under hela arbetsdagen.

Är det så att du har en att göra lista som är kilometerlång, får påhälsning av prestationsmonster eller tenderar att prokrastinera (skjuta upp det där du vet att du borde ta tag i) så är det här programmet för dig!

Så ta fram penna och papper. Även dagens program är fullt med övningar som du kan göra själv. Du får med dig en 6-stegs process för din egen effektivitet som kan hjälpa dig att ta dig hela vägen i mål, exakt dit du vill komma!

11 maj 2021

Den här gången bjuds möjlighet till reflektion över vad din glow & flow cirkel innehåller, hur du kan ta hand om din energi och hur du hittar ledtrådar till ditt why

20 april 2021

Detta program fokuserar på konflikt och konflikthantering. Du får med dig kunskap och verktyg som hjälper dig både förstå konflikter och kunskap att ta tag i och lösa konflikter tidigt och på ett konstruktivt sätt. Jag tror att de flesta av oss har nytta av att finslipa vår förmåga att samarbeta och lösa problem och därmed känna oss tryggare i att ”kill the monster while it’s small” istället för att låta det växa till en riktig surdeg och/eller konflikthärd.

30 mars 2021

Det här programmet har sitt fokus på gränser, gränssättning, tillit och transparens. Vi undersöker isberget – det där som är synligt ovan ytan och allt det där som inte syns men som finns där under ytan. Och varför det är viktigt att skapa utrymme för ”under ytan bruset”. Hos sig själv. Och andra. Och hur man kan göra just det.

Här kan du lyssna på Jessica Eidemos tidigare sända program utan musik. Musiken har tagits bort på grund av att musikrättigheterna inte tillåter att musiken spelas under längre tid än 4 veckor efter första sändningen.