Arkiv – Krister Persson
709
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-709,stockholm-core-2.0.5,select-theme-ver-6.4,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,no_animation_on_touch,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Webbradio-arkiv Krister Persson

Sigtuna World Voice – Lokalt och Globalt

Mina program Sigtuna World Voice – Lokalt och globalt, är varannan vecka fokuserade på lokala händelser i Sigtuna kommun och varannan vecka på en person som genom sin gärning gjort avtryck i Sverige och utomlands.

I de lokala programmen sammanfattar vi det viktigaste som hänt i kommunen under 2 veckor och bjuder in 1–2 aktuella personer som får ge sin syn i en djupgående intervju.

I de globala programmen bjuder jag in en känd eller okänd person inom kultur, samhälle eller idrott för ett samtal om sina val, drivkrafter och människan bakom gärningen.

Här kan du lyssna på Krister Perssons senast sända program. De finns tillgängliga med musik i 4 veckor efter sändningen. Längre ner hittar du äldre program utan musik.

4 mars 2021

I detta premiärprogram av Sigtuna World Voice samtalar Krister med Caroline Hammarskjöld om hennes morfars bror Dag Hammarskjöld, Sveriges hittills enda generalsekretare i FN. Vem var han och vad betyder hans tankar och idéer för oss idag?

18 mars 2021

Här samtalar Krister med en av Sveriges mest mångfacetterade artister.  Anna Bromee är skådespelare, manusförfattare, imitatör sångerska och mycket mer. Anna har för sina insatser belönats med bl.a Kristallen, Povels Penna och Laila Westersundstipendiet. Vi pratar om musik, teater och livet. Judy Garland, Edith Piaf och en viss drottning tittar också in…

20 maj 2021

I det här programmet är det fokus på det lokala föreningslivet i Sigtuna kommun. Krister samtalar med Anne-Lee Holm som är verksamhetsledare för Sigtuna Märsta Gymnastikklubb och Donald Swahn, ordförande i Rosersbergs IK. Vi får perspektiv på två olika verksamheter och deras syn på dåtid, nutid och framtid i respektive föreningar.

11 mars 2021

I det första lokala Sigtuna World Voice följer vi upp nyheten om den fruktansvärda branden som ödelade den 91-åriga aulan på Sigtunaskolan humanistiska läroverket SSHL. Krister samtalar med skolans rektor Carina Nilsson om hur de går vidare efter den tragiska händelsen. Vi får också höra Bonnie Winnberg, affärsutvecklare på Sigtunahem berätta om projektet Stationshuset i Märsta.

15 april 2021

I programmet samtalar Krister med Greger Fellin .

Greger är kanske mest känd för oss i Sigtuna som dirigent, ledare och kapellmästare för Sigtuna Sångensemble

Han  är också mycket annat på sin repertoar som kompositör, saxofonist och grundare av sin egen musikverksamhet Verbafon.

Det blir ett hjärtligt samtal om och genom musiken som Greger valt och i flera fall även komponerat och framfört.

27 maj 2021

I säsongsavslutningen gästades programmet av prästparet Lotta Fång och KG Hammar.

Lotta som är uppvuxen i Märsta, den enligt egen utsago, mindre ädla delen av Sigtuna kommun och älskar därför solvarm asfalt och kommunala rosenbuskar. Hon är teolog och präst och har i mer än 15 år jobbat i Svenska kyrkan bland annat som sjukhuspräst och på häkte. Hon är även utbildad skådespelare och var tillsammans med Krister med och grundade Teaterföreningen Lustrum i Märsta på 80-talet.
KG Hammar är teolog och gästprofessor vid Lunds universitet men givetvis mest känd för allmänheten som Ärkebiskop i Svenska kyrkan 1997-2006. Han är också den som lyckades få rockikonen Patti Smith till bokmässan i Göteborg 2016.
Det blev ett varmt och innerligt samtal om ”Inre frid och yttre fred” och genom Lotta och KG:s  insikter får vi nya perspektiv på mänskligheten och vår stund på jorden.
Här kan du lyssna på Krister Perssons tidigare sända program utan musik. Musiken har tagits bort på grund av att musikrättigheterna inte tillåter att musiken spelas under längre tid än 4 veckor efter första sändningen.

4 mars 2021

I detta premiärprogram av Sigtuna World Voice samtalar Krister med Caroline Hammarskjöld om hennes morfars bror Dag Hammarskjöld, Sveriges hittills enda generalsekretare i FN. Vem var han och vad betyder hans tankar och idéer för oss idag?