Arkiv – Krister Persson
709
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-709,stockholm-core-2.0.5,select-theme-ver-6.4,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Webbradio-arkiv Krister Persson

Sigtuna World Voice – Lokalt och Globalt

Mina program Sigtuna World Voice – Lokalt och globalt, är varannan vecka fokuserade på lokala händelser i Sigtuna kommun och varannan vecka på en person som genom sin gärning gjort avtryck i Sverige och utomlands.

I de lokala programmen sammanfattar vi det viktigaste som hänt i kommunen under 2 veckor och bjuder in 1–2 aktuella personer som får ge sin syn i en djupgående intervju.

I de globala programmen bjuder jag in en känd eller okänd person inom kultur, samhälle eller idrott för ett samtal om sina val, drivkrafter och människan bakom gärningen.

Här kan du lyssna på Krister Perssons senast sända program. De finns tillgängliga med musik i 4 veckor efter sändningen. Längre ner hittar du äldre program utan musik.

4 mars 2021

I detta premiärprogram av Sigtuna World Voice samtalar Krister med Caroline Hammarskjöld om hennes morfars bror Dag Hammarskjöld, Sveriges hittills enda generalsekretare i FN. Vem var han och vad betyder hans tankar och idéer för oss idag?

18 mars 2021

Här samtalar Krister med en av Sveriges mest mångfacetterade artister.  Anna Bromee är skådespelare, manusförfattare, imitatör sångerska och mycket mer. Anna har för sina insatser belönats med bl.a Kristallen, Povels Penna och Laila Westersundstipendiet. Vi pratar om musik, teater och livet. Judy Garland, Edith Piaf och en viss drottning tittar också in…

11 mars 2021

I det första lokala Sigtuna World Voice följer vi upp nyheten om den fruktansvärda branden som ödelade den 91-åriga aulan på Sigtunaskolan humanistiska läroverket SSHL. Krister samtalar med skolans rektor Carina Nilsson om hur de går vidare efter den tragiska händelsen. Vi får också höra Bonnie Winnberg, affärsutvecklare på Sigtunahem berätta om projektet Stationshuset i Märsta.

Här kan du lyssna på Krister Perssons tidigare sända program utan musik. Musiken har tagits bort på grund av att musikrättigheterna inte tillåter att musiken spelas under längre tid än 4 veckor efter första sändningen.

4 mars 2021

I detta premiärprogram av Sigtuna World Voice samtalar Krister med Caroline Hammarskjöld om hennes morfars bror Dag Hammarskjöld, Sveriges hittills enda generalsekretare i FN. Vem var han och vad betyder hans tankar och idéer för oss idag?