Arkiv – Leif Hejdenberg
1500
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1500,stockholm-core-2.0.5,select-theme-ver-6.4,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,smooth_scroll,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Webbradio-arkiv Leif Hejdenberg

Ledarskaps- och kommunikationskonsult i Pathos Performance AB. Han använder sina drivkrafter inom språk- och kommunikationsträning för yrkesfolk, socialprevention för unga, skolutveckling, karriärrådgivning och kompetensmatchning.
Leif menar att det finns en stark längtan hos människor att få tillhöra och att få bidra till något större. Han menar att Av Egen Kraft är ett utmärkt sätt att kommunicera möjligheter för människor och organisationer – att genom tillit och ökat samarbete bidra till ett humanare samhälle. Framtiden behöver inte vara predestinerad av det förflutna.
Programmet lyfter fram den Nya Generationens Ledarskap, som bygger på transformativ kommunikation- och ledarskapsträning, ett vedertaget område inom neurovetenskapen. Föreningen Next Generation Leadership – Sweden sprider kunskap och introducerar kommuner och organisationer i Sverige inom social prevention och genombrott för social hållbarhet. Kommuner, civilsamhällen och enskilda får möjlighet att göra skillnad för unga människor och skapa hållbara, sociala strukturer genom The Coaching for Communities Programme.
Under ytan
Den röda tråden är det äkta, som vi finner under ytan. Du får höra unga människors strävan och längtan att skapa ett liv som fungerar. Autentiska berättelser från livssituationer och utmaningar som berör. Framgångsrika exempel blandas med röster som andas både resignation och hoppfullhet.

Här kan du lyssna på Leif Hejdenberg senast sända program.

12 Mars 2022

Intervju med Lasse Svensson, en av Borlänges eldsjälar som gett mycket tid och kraft till volontärer och ungdomarna i Borlänge. Lasse är fortfarande engagerad i ungdomars vardag och deras utveckling. Kommunen beslutade om två YAR-program som visade sig att avgörande och positiv inverkan för många ungdomar. Lasse är en person som fortfarande har nära kontakt med ungdomarna och följer deras utveckling.

19 Februari 2022

Intervju med Thomas Snoeckx som tog ställning som frivillig coach och mentor i det extraordinära samhälls- och ungdomsprogrammet Youth At Risk (YAR) i Belgien. NGL – Sweden bygger långsiktigt, hållbara relationer för Sveriges tredje program och fler för framtiden.

 

5 Februari 2022

Intervju med Anne-Lie Wallfelt. Anne-Lie initierade samhälls- och ungdoms-programmet Youth at Risk i Sverige. Det här är speciellt intressant för dig som är nyfiken på hur social prevention kan fungera där kommun, lokalsamhälle och näringsliv engageras på en helt ny nivå. Samverkan på riktigt. Lyssna på ettabintervju.

29 Januari 2022

Intervju med med Susanne Mähler. Hon tränar lärare, rektorer och föräldrar i kommunikation och ledarskap som gör verklig skillnad för eleverna.