Arkiv – Lisa Sjöström
849
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-849,stockholm-core-2.0.5,select-theme-ver-6.4,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Webbradio-arkiv Lisa Sjöström

Rum för dig – rum för flow
 

Lisa är flowkatalysator, utbildare och content creator. Hon säger: Behöver vägen till psykiskt välmående verkligen vara en kamp? Det trodde jag tidigare. Men kan en grundläggande förståelse för hur vi människor funkar få oss att inse att vi alla redan är helt perfekta? Ja, faktiskt.

I samma sekund som jag insåg att det är vi själva som skapar alla våra upplevelser inom oss hittade jag sinnesro trots livets ups and downs. Jag fick större tillgång till livet UTAN mental träning, affirmationer eller nya morgon- eller träningsrutiner.

Mina program handlar om sinnesro och magiskt flyt i livet. Det kan vi alltså få när vi förstår hur vi människor egentligen fungerar och dessutom litar på att livet ger oss det vi vill ha. Men det viktigaste är nog ändå sinnesron. Att känna sinnesro trots livets ups and downs är faktiskt det mest magiska.

Här kan du lyssna på Lisa Sjöströms senast sända program. Pausmusiken med artister har här klippts bort av rättighetsskäl.

27 november 2022

Temat denna gång var ”Som du tänker, så blir det” i ett samtal med energiknippet Lili Öst som är inspirationsföreläsare, coach och författare (och en massa annat som hon berättar om i programmet). Vi hade så mycket att prata om så här får du i princip en hel föreläsning med en hel radda intressanta saker som jag hoppas att du kommer att gilla. Och som kan utveckla dig, om du vill.

De här är några av sakerna vi pratade om:
– Att se och höra bortom det som sägs och syns.
– Hur vi egentligen inte behöver förändra någonting i vår värld, vi behöver bara skapa nytt.
– Det vi fokuserar på får vi mer av.
– Vi är alla en del av något större.
– Våra tankar och känslor är vibration, de kan vara lågfrekventa eller högfrekventa – vi säljer själva.
– När vi kombinerar det själsliga med traditionella perspektiv som till exempel beteendevetenskap blir det magiskt.
– Hur kontraproduktivt det kan bli att försöka tänka positivt om vi samtidigt trycker undan känslor, till exempel rädslor.
– Istället för att säga ”så här är det”, säg ”så här är det för mig”.
– Förklaringen till varför acceptans av tunga känslor gör att de löses upp av sig själva.

Välkommen att lyssna!

30 oktober 2022

Tema: Är ett rikare liv ett lyckligare liv?

”Det handlar om att hålla människor i handen OCH sparka dem i rumpan.”

Så sa Charlie Söderberg från Balansekonomi när vi hade ett samtal i radion.

Jag älskar det uttrycket! För det är verkligen så det känns för mig också. Att jag går omkring och sparkar folk i rumpan och skakar om deras världsbild. Men jag är precis lika mån som Charlie om att hålla dem i handen samtidigt eftersom det kan vara tufft när det landar i någon att vi skapar allt i våra liv själva. Vi vill att människor ska tänka: jaha, har jag skapat allt det här, då kan jag ju skapa något annat!

Charlies och mitt samtal handlade om fantastiskt många intressanta saker om livet, lyckan och om att lära känna sig själv.

Vi pratade mycket om det faktum att vår tro på hur livet ser ut skapar våra liv precis så som vi tror att de ser ut. Charlie beskrev det på ett lysande och konkret sätt med hjälp av något han kallar tro-cirkeln. Han sa att vi vet ju egentligen ingenting, men vi tror att vi vet en massa saker. Och så skaffar vi en attityd som passar in på det vi tror. Sen skyller vi på omständigheterna fast omständigheterna egentligen beror på vad vi själva har haft för övertygelser.

Känns det som en rundgång? Jag lovar att det klarnar om du lyssnar på vårt samtal.

25 september 2022

Temat denna gång är Mirakelrummet.

Jag läste i självhjälpsböckerna att jag borde lära mig att älska mig själv. Allt skulle lösa sig om jag bara ställde mig framför spegeln och sa ”Jag älskar dig” till mig själv. Men min spegelbild svarade: ”Ha, ha! Vilket djävla trams! Vem fan tror du att du är?”

Men sen förstod jag att det finns en mentalt och emotionellt frisk kärna i varenda människa på hela jorden. Låter det osannolikt? Lyssna får du höra.

I programmet berättar jag också om lyckorörelsen Growing Together som jag och min dotter Fanny Engström har grundat.

Vill du veta mer om mirakelrummet i dig, kolla om utbildningen ”Mysteriet med den försvunna lyckan” är något för dig.

29 maj 2022

Temat denna gång är prestationsprinsessans krokiga och guppiga väg fram till sinnesro och magiskt flyt i livet.

Prestationsprinsessan, det var jag det. Nu har jag skrivit en saga om min krokiga och guppiga väg fram till sinnesro och magiskt flyt i livet. Det är min hyllning till alla mammor på mors dag.
I programmet kommer jag också att berätta om lyckorörelsen Growing Together som jag och min dotter Fanny Engström har grundat.

24 april 2022

Temat denna gång är ’Dra åt skogen!’.

 

Alla vet ju att skogen är bra för vår hälsa, men visste du att
– naturen kan läsa av om du inte är dig själv?
– du kan prata med träden?
– du kan läka stress och utmattning genom att vara i naturen?
– du kanske borde be träden om lov innan du fotograferar dem?
– du kan SKOOGLA istället för att Googla?
– skogen är världens bästa terapeut med flera tusen års erfarenhet?

Det här och mycket annat får du veta om du lyssnar på radioprogrammet ”Dra åt skogen!” Mina gäster den här gången är Johan Arnmarker och Sven-Alex Trygg.

Dra åt skogen! är ett projekt som födde sig självt vid ett nätverksevent i höstas i min community, Room for flow community. Under tiden vi pratade såg jag synergierna mellan Johan och Sven-Alex. Johan är fotografen/naturnissen som tar naturbilder för människors hälsa. Sven-Alex använder sig av naturen som en gigantisk källa till specifika och personliga svar på frågor om livet.

I det här programmet får du höra hur snacket gick när vi hade vårt första möte som blev början på projektet Dra åt skogen! Projektet syftar till att uppmuntra människor att hitta sitt inre lugn genom att spendera mer tid i naturen. Vi får se vart projektet leder oss i framtiden.

Vill du nå Johan Arnmarker och Sven-Alex Trygg så hittar du Johan på Bildfeeling och Sven-Alex i hans An-Dei Community of Awakening.

 

Skulle du bli nyfiken på att hänga med i utbildningen ”Mysteriet med den försvunna lyckan” som jag nämner i programmet så mejla mig på lisa@roomforflow.se. Eller gå in på growingtogether.se eller roomforflowcommunity.se. Nästa kursstart för utbildningen är 1 juni 2022.

27 mars 2022

Temat denna gång är ’Mysteriet med den försvunna lyckan’.

 

Tycker du som jag att lyckan i världen har varit borttappad länge nog bland stress, oro och rädsla?

I det här avsnittet bjuder jag på en föreläsning som jag och min dotter Fanny Engström har spelat in. Föreläsningen är en del av en utbildning som i sin tur är en del av en lyckorörelse som vi just har startat. Vi börjar i liten skala med den här utbildningen för 33 personer som under under ett helt år kommer att få utforska vad lycka egentligen är, hur de skapar lyckan i sina egna liv och hur de hittar tillbaka till sina inre mirakelmaskiner. Vi tänker att det sen sprider sig som ringar på vattnet. Vi kallar utbildningen Mysteriet med den försvunna lyckan.

Men för att så fort som möjligt sprida lycka till så många som möjligt, så delar vi alltså med oss av den första föreläsningen helt gratis på så många ställen som möjligt. Här få du den i radioversion.

Föreläsningen innehåller en första titt på det som vi sen kommer att djupdyka i under utbildningen, men ändå tillräckligt mycket information för att du ska kunna börja skapa fler mirakel i ditt liv direkt och sprida det vidare i din omgivning. Föreläsningen är alldeles proppfull med insikter och mirakel-potential för vi är övertygade om att en bättre värld börjar med att varje individ mår bra, för människor som mår bra, sprider glädje. Och dessutom – människor som mår bra gör ingen annan illa.

Skulle du sen bli nyfiken på att hänga med i utbildningen finns det möjlighet att ansluta från nu och under hela april. Mejla i så fall mig på lisa@roomforflow.se. Eller gå in på growingtogether.se eller roomforflowcommunity.se. Utbildningen startar 1 maj. Vi stänger dörrarna 30 april.

27 februari 2022

Temat denna gång är ’Kan vi tänka oss friska?’.

 

I det här programmet har jag ett spännande möte med härliga Magdalena Westerlund. Vi pratar om något mycket intressant som berör oss alla – nämligen ifall vi människor kan tänka oss friska. Magdalena och jag kom i kontakt med varandra efter att Magdalena hade gjort ett underbart inlägg på LinkedIn om att ta rollernas roll – att bli mamma – efter 15 års försök. Många skeptiker undrar om det finns några bevis för att tänkandet skulle kunna läka kroppen. Men det gör det. Kroppen har en medfödd läkningsförmåga, som tyvärr ofta ignoreras av vården. Hur den funkar pratar vi om i programmet.

30 januari 2022

Temat denna gång är ’Kärnan i dig är alltid frisk’.

 

Det tog mig många år att fatta det jag pratar om i det här radioprogrammet. Anledningen till att det tog lång tid är inte att det är svårt. Tvärtom. Det är alldeles för lätt för att våra intellekt ska acceptera en så enkel lösning på så stora problem som till och med psykisk ohälsa. Jag har alltid varit en klurare. Tänkt mycket. Analyserat och strukturerat. Försökt att fatta. Det var precis där jag gick bet. Jag var alldeles för fokuserad på att FÖRSTÅ problem med hjälp av intellektet. Samtidigt har jag många gånger ”zoomat ut” och betraktat saker utifrån. Tidigare fattade jag inte att jag då använde något annat än intellektet. Det jag pratar om i det här programmet ligger nämligen FÖRE intellektet. FÖRE klurandet. Alltså FÖRE alla mindsets, tekniker och andra vanliga sätt att hantera olika typer av problem. Det ligger till och med FÖRE all vetenskap. Det är en faktiskt en förutsättning för vetenskap. Det är nämligen verklighetens natur. Och den gäller oss alla, precis varenda en av oss.