Arkiv - Katarina Torfason - Av Egen Kraft
1503
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1503,stockholm-core-2.0.5,select-theme-ver-6.4,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Webbradio-arkiv Katarina Torfason

SKRATT, TÅRAR och JÄVLARANAMMA

Sverige och Finland, dessa två olika kulturer har berikat mig och de erfarenheter och upplevelser har danat mig till denna person jag är i dag. Utifrån dessa utgångspunkter talar jag med er ute i etern och mitt mål är att få er att lyssna tänka och att skratta. Jo, det sista är viktigt, kanske det viktigaste. humorn gör en på gott humör.

Så mitt program får heta: SKRATT, TÅRAR och JÄVLARANAMMA

Jag bor i Märsta sedan 1968. De första åren blev det barn-ungdomsteater i Sigtuna kommunen inom skola och fritid och efter det tog mitt eget skapande överhanden. Jag har delat min tid mellan måleri och författarskap. Det har blivit poesi och prosa och dramatik med 18 utgivna verk. Jag är medlem i Sveriges Författarförbund sedan 1981. Som konstnär har jag haft årliga utställningar i Sverige och några i Finland, men mestadels inom Sigtuna Kulturförening där jag verkat i över trettio år. Jag erhöll Sigtuna kommuns kulturpris 1981.
Poesin är en hjärtefråga för mig för en dikt kan rymma en hel roman, ja kanske ett helt liv.
Naturen är en källa till ljus, färger och glädje.
Konsten och litteraturen är min kunskapsbank och inspiration till min inre person.
Vår stora utmaning är fortfarande engagemang, att med ord och handling bygga fred mellan folken, mellan olika kulturer i det samhälle vi bor i.

Här kan du lyssna på Katarina Torfason senast sända program.
387020347_7102400959793017_8334552628888151811_n

12 oktober 2023

Skratt,tårar och jävlaranamma program med programledare författare och konstnär Katarina Tema , Den här gången har Katarina ett viktigt och angeläget ämne på agendan: ”Ensamhetens gissel i vår tid.”

30 juni 2022

Skratt,tårar och jävlaranamma program med programledare författare och konstnär Katarina Torfason.Gästen i programmet är Lärare Marés Lendway.Program 8  Tema , ”Tacksamhetens lov”

22 juni 2022

Skratt,tårar och jävlaranamma program med programledare författare och konstnär Katarina Torfason.
Program 7,program Tema , Att erövra mitt inre universum.

3 Mars 2022

Skratt,tårar och jävlaranamma program med programledare författare och konstnär Katarina Torfason.
Program 6, Om krig och fred men heter Gröna tummen upp.

24 Februari 2022

Skratt,tårar och jävlaranamma program med programledare författare och konstnär Katarina Torfason.
Mitt program 5 heter .”Det är aldrig för sent” och handlar om eldsjälar och jag läser ur bok 2.
”Bullan och Pinnen Sommarkalaset”.

17 Februari 2022

”Åh vad jag ångrar mig”
program 4. med författaren Katarina Torfason. Jag kommer att läsa ur min bok
” Bullan och Pinnens kärleksäventyr” .

3 Februari 2022

Katarina Torfason program idag heter  ”Lovsång till Märsta ”.

27 Januari 2022

Katarina Torfason  pratar om ”Kyssar och författarmöten”
Jan Fridegård,Sara Lidman, cornelis och dikter förstås.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.