Arkiv – Alicia och Rolf Medina
835
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-835,stockholm-core-2.0.5,select-theme-ver-6.4,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,no_animation_on_touch,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Webbradio-arkiv Alicia och Rolf Medina

TIDEN är NU

Alicia och Rolf bor i Malmö och är organisationskonsulter, författare och grundare till företaget ”Future of Organizing”, samt undervisar och forskar vid Umeå universitet. Båda har en bakgrund som dataingenjörer och har under ett par decennier verkat ledare i en rad stora organisationer. De är båda fil. dr i Management.

Alicias stora fokus är demokratiska organisationsformer och Rolfs passion är kompetens och talent management. De drivs av att är att hjälpa organisationer att bli människocentrerade arbetsplatser där vuxna kan blomstra.

Rolf och Alicia säger: I vårt program intervjuar vi människor som på något sätt bidrar till att göra organisationer till en bättre plats att verka i. Våra gäster är människor vars berättelser bidrar till organisationer där alla har lika värde.

Här kan du lyssna på Alicias och Rolfs senast sända program. De finns tillgängliga med musik i 4 veckor efter sändningen. Längre ner hittar du äldre program utan musik.

Datum: 8 juli 2021

I detta program samtalade vi med Mohammed Bashir Abdi från arbetsförmedling med fokus på människan. Mohammed har gjort en otrolig och lärorik livsresa. Hans berättelse kommer att inspirera många oavsett i vilken utvecklingsstadie man befinner sig. Vi pratar mycket om vikten av att ta eget ansvar och gör något, hur man förbereder sig för framtiden, vem man är och mycket mer

Datum: 9 juni 2021

I detta program samtalade vi med Andreas Jonsson, rektor vid Holma Folkhögskola i Höör, om #sociokrati och #permakultur.
Samtalet går djupare på hur man organiserar i cirklar, beslutsfattande-processen med fokus på samtycke och sätt att arbeta med flexibla roller utan chefer.

 

Datum: 6 maj 2021.

I detta program samtalar vi med Adriana Azinovic om hur design kan vara en katalysator för change management och varför simuleringar är så kraftfulla i transformationer. Och om ledarskap, organisering, kultur, pandemins påverkan och mycket mer.

Jättespännande

Datum: 8 april 2021

I detta program pratade med Alice Westman och diskuterade hur de som idag studerar ser på organisering, engagemang, arbetslivet, lärande, rekrytering, jobb och mycket mer. Alice går sista terminen på masterprogrammet ”Managing People, Knowledge and Change” på Lunds universitet.

Kan det bli bättre?

Datum: 15 mars 2021

Detta är premiär för programmet Tiden är NU!

Alicia och Rolf samtalar med Malin Pansel och Ylva Pålson från My Work Spaces om aktivitetsbaserade arbetsplatser.

Vad är det? Hur gör man för att genomföra ett projekt där 1500 personer börjar jobba på ett nytt sätt?

Också om hur covid-19 har påverkat och kommer att påverka vår sätt att se på arbetsplatsen och arbetstiderna.