Arkiv – John Steinberg
842
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-842,stockholm-core-2.0.5,select-theme-ver-6.4,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,smooth_scroll,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Webbradio-arkiv John Steinberg

Hitta styrkorna med Dr John – en talkshow

John är fil.dr. i pedagogik och föreläser och utbildar inom bland annat pedagogik, ledarskap och samtalsmetodik. John är författare till 53 böcker, bland annat Lärarens kroppsspråk, Humanistiskt ledarskap och Aktiva värderingar.

I sina talkshows samtalar han med och intervjuar människor i olika åldrar med olika professioner och intressen med fokus på deras styrkor, drivkrafter och värderingar. John har tidigare varit programledare på UR med sin Dr John Talkshow.

Här kan du lyssna på John Steinbergs senast sända program. De finns tillgängliga med musik i 4 veckor efter sändningen. Längre ner hittar du äldre program utan musik.

28 september  2023

Hitta Styrkorna med Dr John. Programmet gästas av denna gång av Nina Plöen Stenström som är inspiratör som bland annat har erfarenhet med internationellt hållbarhetsarbete.

14 september  2023

Hitta Styrkorna med Dr John. Programmet gästas av denna gång av Malte Andersson och hans podcast strategier och idéer.

31 augusti  2023

Hitta Styrkorna med Dr John. Programmet gästas av denna gång av Julia Silverman . Julia berättar om hennes strategier för inlärning, en av John favorit tema i år.

25 maj  2023

I admire people who have a clear idea of their message – and follow through in their actions. Martin Richards is one of these people. His message is about the role of coaching in the classroom. He writes, speaks, and works with students and staff giving them his message about the purpose and the skills of coaching.

11 maj  2023

Hitta Styrkorna med Dr John.Programmet gästas av denna gång av Emelie Westberg Bernemyr, fil lic, adjunkt och forskare inom förskolans pedagogiki. Emelie har den där övergripande förståelse för utmaningarna inom förskolans värld, men också exempel på praktiska tillvängagångssätt. Förutom Stockhoms universitet, Emelie samarbetar med Barnkompetens som kursledare..

4 maj  2023

Hitta Styrkorna med Dr John.Programmet gästas av denna gång av Mike Pegg. Hans filosofi om att hitta styrka och uppmuntran har djupt påverkat min karriär och mitt liv. Lyssna på vårt samtal.

27 april  2023

Hitta Styrkorna med Dr John.Programmet gästas av denna gång av Gabriella Ekström Filipsson, prisbelönt rektor, är sannerligen en förebild i dessa tider där genomsnittstiden för en rektor på samma skola är drygt två år. Gabriella har arbetat på samma skola i 26 år i ett område utanför Uppsala som har sina utmaningar. Hon har lyckats vända en trend och få allt fler att välja sin lokala skola. Med tydlighet och beslutsamhet kommer man långt även i utmanande situationer.

20 april  2023

Hitta Styrkorna med Dr John.Programmet gästas av denna gång av Maria Olin som har länge arbetat för att bygga upp en Yrkeshögskoleutbildning viaMedieinstitutet. Hon har arbetat som rektor där och utvecklingsstrateg och har en förmågaatt ta sig igenom djungeln av bestämmelserna för att få till kurser som är sannerligenrelevanta förvår nuvarande medietid.

13 april  2023

Hitta Styrkorna med Dr John.Programmet gästas av denna gång av Anna Sterlinger Ahlring som är lärare, författare, moderator, podcastare, entreprenör, föreläsareoch entusiast. Hon brukar intervjua mig för sin podcast, men nu är det min tur att intervjua Anna om sina olika projekt, bl a att renovera sitt hus. Vad är hennes styrkor och strategierför att lyckas?..

23 mars  2023

Hitta Styrkorna med Dr John.Programmet gästas av denna gång av Howard Kirschenbaum, en av grundarna till metoden Aktiva värderingar. Mest intressant är Howie’s tillvägagångssätt för att få stora organisationer och politiker att ändrar regler och förhållningssätt. Han har erfarenhet av detta via sina ansträngningar att restaurerar s.k. Great Camps i Adirondack bergen i norra New York State.

9 mars  2023

Hitta Styrkorna med Dr John.Programmet gästas av denna gång av Carlos Rojas, sociolog, författare, forskare och djupt engagerat i flera olika samhällsfrågor och förändringar inom den politiska dialogen.

2 mars  2023

Hitta Styrkorna med Dr John.Programmet gästas av denna gång av Magnus Rittby.Varför naturvetenskap? Why science? Det är frågan Magnus Rittby ställer till sina studenter. Välkommen att lyssna på vårt samtal (engelska).

23 februari  2023

Hitta Styrkorna med Dr John.Programmet gästas av denna gång av Marie Einarsson som träffade jag när jag kom som ny rektor till Eklundaskolan i Örebro 1998. Jag satt i hennes klassrum och häpnades över hennes ledarskap i klassrummet. Marie blev inspirationen till min bok Världens bästa fröken (numera Lärarskicklighet). Idag är hon rektor på en skola hon grundade med tre kollegor.

16 februari  2023

Hitta Styrkorna med Dr John.Programmet gästas av Johan Borghäll , rörelsepedagog, koreograf, universitetslärare m.m. Galen på ett härligt sätt.

9 februari  2023

Hitta Styrkorna med Dr John.Programmet gästas av Linnea Johansson som arbetar inom äldreomsorgen . Detta är den första i en serie intervjuer om styrkor och strategier hos skickliga medarbetare inom olika yrken.

2 februari  2023

Hitta Styrkorna med Dr John.Programmet gästas av Helen Dahlberg Viebke som arbetar med skolutveckling i Åstorp. Helén är en virvelvind av idért och en verklig ”doer”.

26 januari  2023

Hitta Styrkorna med Dr John.Programmet gästas av  Andreas Alm som är fotbollstränare, författare och en intressant tänkare kring att utveckla ett lag. Vi pratas vid om lärande, gruppsammanhållning och vad som krävs för att lyckas med sitt lag.

19 januari  2023

Hitta Styrkorna med Dr John är tillbaka – Benjamas Pluma blir första gäst.

Här kan du lyssna på John Steinbergs senast sända program. Notera att musiken har klippts bort av rättighetsskäl – lite abrupt. Ha överseende med det! Dessa program spelades in under 2021.

 

30 september 2021

Ann-Marie Körling
Anne-Marie Körling är lärare, f.d. läsambassadör och författare, och en av Sveriges mest inflytelserika tänkare kring läsa/skrivakompetens och konsten att undervisa. I vårt samtal berör vi hundar, böcker och värdegrundsfrågor som bidrar till en helhetssyn på uppdraget som pedagog. Två pedagoger som spårar varandra i ett samtal!

9 september 2021

John Steinberg på egen hand om undervisningskvalitet
Undervisningskvalitet, vad är det? Denna sändning är en föreläsning av John Steinberg där han undersöker olika synsätt på undervisningskvalitet. Via undervisning får man inte bara kunskaper utan man bygger även relationer och samarbete. Vilken form passar bäst?

26 augusti 2021

Liria Ortiz
Liria Ortiz, psykolog och författare, samtalar med John Steinberg om attityder, självkänsla och hur man handskas med gnäll riktat mot sig själv och mot andra. Liria har stor erfarenhet som författare, konsult med olika utsatta grupper och som praktisk psykolog.

19 augusti 2021

Stanley Granström
John Steinberg intervjuar sin första chef, Stanley Granström, föreståndare för flera terapeutiska institutioner för missbrukare. Han är socionom och entusiast för ett bättre samhälle. Stanley anställde John som socionom och terapeut 1973 vid uppstarten av Trollängens behandlingshem i Almunge. John och Stanley har följt varandra i snart 50 år. Nu kommer en intervju om Stanleys insatser, politik och samhällsutveckling. Varsågod!

5 maj 2021

Edna Eriksson
Edna Eriksson, utbildare och aktivist kring demokrati och mänskliga fri- och rättigheter, är en av vår tids mest intressanta föreläsare med flera viktiga budskap om hur vi handskas med vår demokrati och möter människor från olika kulturer.

29 april 2021

Katarina Hanssens Carlsson och Leif Hejdenberg
Katarina och Leif arbetar med att utveckla ett koncept för Global Leadership Schools samt ledarskapsträning. Katarina har mångårig erfarenhet som mentor och av ledarskapsutveckling. Leif arbetar med lärande, social träning och vuxenutbildning. Gemensamt för Katarina, Leif och John är att de är kritiska till det nuvarande skolsystemet. De tycker man borde lyfta elevernas styrkor eller som Katarina säger, ”bring out the brilliance”. Du kan läsa om Global Leadership Schools på https://www.gl-schools.org.

22 april 2021

John Steinberg på egen hand – soloföretagande
John berättar om sina 45 år som soloföretagare och konsult. Han beskriver sju principer och ger 21 olika tips för den som vill starta eget eller vill utveckla sin verksamhet. John beskriver saker han har gjort rätt – till exempel att ha en stark värderingsgrund, att ha ledord ”empowerment” – och allt han behöver förbättra – till exempel nätverkande.

8 april 2021

Birgitta Sjöstrand
John Steinberg intervjuar och söker styrkorna hos Birgitta Sjöstrand som har en internationell karriär inom först finans och nu ledarskapsträning. Hon har skrivit en bok som heter Outstanding in the Middle, varit chefsutbildare i Sigtuna kommun och är numera konsult.