Arkiv – John Steinberg
842
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-842,stockholm-core-2.0.5,select-theme-ver-6.4,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Webbradio-arkiv John Steinberg

Hitta styrkorna med Dr John – en talkshow

John är fil.dr. i pedagogik och föreläser och utbildar inom bland annat pedagogik, ledarskap och samtalsmetodik. John är författare till 53 böcker, bland annat Lärarens kroppsspråk, Humanistiskt ledarskap och Aktiva värderingar.

I sina talkshows samtalar han med och intervjuar människor i olika åldrar med olika professioner och intressen med fokus på deras styrkor, drivkrafter och värderingar. John har tidigare varit programledare på UR med sin Dr John Talkshow.

Här kan du lyssna på John Steinbergs senast sända program. De finns tillgängliga med musik i 4 veckor efter sändningen. Längre ner hittar du äldre program utan musik.

26 januari  2023

Hitta Styrkorna med Dr John.Programmet gästas av  Andreas Alm som är fotbollstränare, författare och en intressant tänkare kring att utveckla ett lag. Vi pratas vid om lärande, gruppsammanhållning och vad som krävs för att lyckas med sitt lag.

19 januari  2023

Hitta Styrkorna med Dr John är tillbaka – Benjamas Pluma blir första gäst.

Här kan du lyssna på John Steinbergs senast sända program. Notera att musiken har klippts bort av rättighetsskäl – lite abrupt. Ha överseende med det! Dessa program spelades in under 2021.

 

30 september 2021

Ann-Marie Körling
Anne-Marie Körling är lärare, f.d. läsambassadör och författare, och en av Sveriges mest inflytelserika tänkare kring läsa/skrivakompetens och konsten att undervisa. I vårt samtal berör vi hundar, böcker och värdegrundsfrågor som bidrar till en helhetssyn på uppdraget som pedagog. Två pedagoger som spårar varandra i ett samtal!

9 september 2021

John Steinberg på egen hand om undervisningskvalitet
Undervisningskvalitet, vad är det? Denna sändning är en föreläsning av John Steinberg där han undersöker olika synsätt på undervisningskvalitet. Via undervisning får man inte bara kunskaper utan man bygger även relationer och samarbete. Vilken form passar bäst?

26 augusti 2021

Liria Ortiz
Liria Ortiz, psykolog och författare, samtalar med John Steinberg om attityder, självkänsla och hur man handskas med gnäll riktat mot sig själv och mot andra. Liria har stor erfarenhet som författare, konsult med olika utsatta grupper och som praktisk psykolog.

19 augusti 2021

Stanley Granström
John Steinberg intervjuar sin första chef, Stanley Granström, föreståndare för flera terapeutiska institutioner för missbrukare. Han är socionom och entusiast för ett bättre samhälle. Stanley anställde John som socionom och terapeut 1973 vid uppstarten av Trollängens behandlingshem i Almunge. John och Stanley har följt varandra i snart 50 år. Nu kommer en intervju om Stanleys insatser, politik och samhällsutveckling. Varsågod!

5 maj 2021

Edna Eriksson
Edna Eriksson, utbildare och aktivist kring demokrati och mänskliga fri- och rättigheter, är en av vår tids mest intressanta föreläsare med flera viktiga budskap om hur vi handskas med vår demokrati och möter människor från olika kulturer.

29 april 2021

Katarina Hanssens Carlsson och Leif Hejdenberg
Katarina och Leif arbetar med att utveckla ett koncept för Global Leadership Schools samt ledarskapsträning. Katarina har mångårig erfarenhet som mentor och av ledarskapsutveckling. Leif arbetar med lärande, social träning och vuxenutbildning. Gemensamt för Katarina, Leif och John är att de är kritiska till det nuvarande skolsystemet. De tycker man borde lyfta elevernas styrkor eller som Katarina säger, ”bring out the brilliance”. Du kan läsa om Global Leadership Schools på https://www.gl-schools.org.

22 april 2021

John Steinberg på egen hand – soloföretagande
John berättar om sina 45 år som soloföretagare och konsult. Han beskriver sju principer och ger 21 olika tips för den som vill starta eget eller vill utveckla sin verksamhet. John beskriver saker han har gjort rätt – till exempel att ha en stark värderingsgrund, att ha ledord ”empowerment” – och allt han behöver förbättra – till exempel nätverkande.

8 april 2021

Birgitta Sjöstrand
John Steinberg intervjuar och söker styrkorna hos Birgitta Sjöstrand som har en internationell karriär inom först finans och nu ledarskapsträning. Hon har skrivit en bok som heter Outstanding in the Middle, varit chefsutbildare i Sigtuna kommun och är numera konsult.