Arkiv – John Steinberg
842
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-842,stockholm-core-2.0.5,select-theme-ver-6.4,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Webbradio-arkiv John Steinberg

Hitta styrkorna med Dr John – en talkshow

John är fil.dr. i pedagogik och föreläser och utbildar inom bland annat pedagogik, ledarskap och samtalsmetodik. John är författare till 53 böcker, bland annat Lärarens kroppsspråk, Humanistiskt ledarskap och Aktiva värderingar.

I sina talkshows samtalar han med och intervjuar människor i olika åldrar med olika professioner och intressen med fokus på deras styrkor, drivkrafter och värderingar. John har tidigare varit programledare på UR med sin Dr John Talkshow.

Här kan du lyssna på John Steinbergs senast sända program. De finns tillgängliga med musik i 4 veckor efter sändningen. Längre ner hittar du äldre program utan musik.

30  September 2021

Anne-Marie Köring är lärare, läsambassadör och författare – och an av Sveriges mest inflytelserika tänkare kring läsa/skriva kompetens, och konsten att undervisa. I vårt samtal berör i hundar, böcker och värdegrundsfrågor som bidrar till en helhetssyn på sitt uppdrag som pedagog. Två pedagoger som spårar varandra i ett samtal!

9  September 2021

Undervisningskvalitet, vad är det? Denna sändning var som en föreläsning av John Steinberg där han undersöker olika synsätt på undervisningskvalitet. Det är via undervisning man inte bara får kunskaper utan även bygger relationer och samarbete. Vilken form passar bäst?

26 Augusti 2021

Liria Ortiz, psykolog och författare, samtalar med John Steinberg om attityder, självkänslan och hur man handskas med gnäll inom sig själv och andra. Liria har stor erfarenhet som författare, konsult med olika utsatta grupper och som praktisk psykolog.

19 augusti 2021

John Steinberg intervjuar sin första chef, Stanley Granström, föreståndare för flera terapeutiska samhällen för missbrukare, socionom och entusiast för ett bättre samhälle. Stanley anställde John som socionom och terapeut 1973 vid uppstarten av Trollängens behandlingshem i Almunge. John och Stanley har följt varandra i snart 50 år. Nu kommer en intervju om Stanleys insatser, politik och samhällsutveckling. Varsågod!

5 maj 2021

Intervju med Edna Eriksson, utbildare och aktivist kring demokrati och mänskliga fri- och rättigheter.

29 april 2021

Intervju med Katarina Hanssens Carlsson och Leif Hejdenberg. Katarina och Leif arbetar med att utveckla ett koncept för Global Leadership Schools samt ledarskapsträning. Katarina har den mångårig erfarenhet som mentor och ledarskapsutveckling. Leif arbetar med lärande, social träning och vuxenutbildning. Gemensamt är Katarina, Leif och John kritiska till de nuvarande skolsystemet vi tycker borde lyfta elevernas styrkor eller som Katarina säger, ”bring out the brilliance.” I programmet presenterar de en utmaning.

Om en tonåring skriver till henne via globalleadershipschools@gmail.com

a. Varför det behövs riktning och syfte

b. Varför man kan tänka sig vara entreprenör och

c. Varför hela klassen ska erbjuda handledning

kan Katarina erbjuda en gratis träning/coaching-session för hela klassen. Katarina väljer ut bästa brevet. Du kan läsa om Global Leadership Schools på https://www.gl-schools.org.

22 april  2021

John berättar om sina 45 år som soloföretagare och konsult. Han beskriver sju principer och ger 21 olika tips för den som vill starta eget eller vill utveckla sin verksamhet. John beskriver saker han har gjort rätt – till exempel att ha en stark värderingsgrund och ledord ”empowerment” och allt han behöver förbättra – till exempel nätverkande.

8 april 2021

John Steinberg intervjuar och söker styrkorna hos Birgitta Sjöstrand som har en internationell karriär inom först finans och nu ledarskapsträning. Hon har skrivit en bok som heter Outstanding in the Middle, varit chefsutbildare i Sigtuna kommun och numera konsult.

Här kan du lyssna på John Steinbergs tidigare sända program utan musik. Musiken har tagits bort på grund av att musikrättigheterna inte tillåter att musiken spelas under längre tid än 4 veckor efter första sändningen.

Datum