Programledare
141
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-141,stockholm-core-2.0.5,select-theme-ver-6.4,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,no_animation_on_touch,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Programledare

800x800 Luis Palma 2
Luis Palma Aguirre

Luis är inspiratören, mångsysslaren, radioprataren och livscoachen.
Han är personen som, trots motgångar, alltid har rest sig och som vägrar att låta sig slås ner. Med sin positiva syn på livet och människor har han vunnit mångas hjärtan.

 

Luis har alltid varit intresserad av människor och är oerhört nyfiken och vetgirig. Det var den nyfikenheten som fick Luis att börja som programledare på Radio Sigtuna, Han har under de senaste fyra åren spelat in 180 program och gjort 140 intervjuer.

Luis program i webbradiokanalen:
Av egen kraft
800x800 Taeko
Taeko Östergren Cedermark

Jag är grafisk formgivare, kommunikatör på Arbetsintegrerande Sociala Företag och grundare av Analogklubben.

 

Jag har jobbat inom reklambranschen i 30 år och som grafisk formgivare har jag formgett allt från mode- & arkitekttidningar, förpackningar, logotyper till trycksaker av alla slag. Jag har alltid blivit inspirerad av konstiga, annorlunda och ovanliga saker. De gäller nog även människor. Efter att jag har jobbat framför skärmen i många år, har behovet att jobba med människor vuxit fram. Jag älskar ju att träffa nya människor och skapa möten mellan människor!

 

I mina program intervjuar jag människor som har valt en lite ovanlig väg, som har vågat göra något som andra inte vågar. Jag intervjuar också vanliga människor i sin vardag. De som inte har fina titlar på sitt visitkort och aldrig deltar på ett jobb-mingel, men bär på en livsberättelse som berör.

Taekos program i webbradiokanalen:
Ovanliga & vanliga

Taeko hälsar välkommen till sina radioprogram.

800x800 Jessica
Jessica Eidemo

Jessica är coachen, facilitatorn och visionsbäraren som är passionerat intresserad av reda ut personligt och organisatoriskt tanketrassel. Hennes vision är att individer och organisationer ska ha möjlighet leva och verka från sin kärna av ”Glow & Flow”.

 

Hennes främsta talang är att med skärpa, nyfikenhet och sinnesnärvaro skapa utrymme för reflektion och utveckling. Hon trivs med komplexa utmaningar och rör sig obehindrat inom hela spannet av existentiellt varande och verksamhetsmässigt görande. Jessica jobbar gärna med drivna och motiverade personer/organisationer som själva vill göra skillnad.
Med Jessica tillåts utforskandet att gå inåt. De som jobbar med henne får känna sig som en grym version av sig själv och på så sätt skapa både framåtrörelse och momentum. Jessica brinner för att tillgängliggöra utveckling som hjälper moderna och modiga individer och organisationer att (åter)finna rätt riktning och ta sig framåt. I livet, i företagandet, i samarbetet och/eller i ledarskapet.

 

Jessica säger: I mina program vill jag bjussa på mina allra bästa coachingtips, krydda med exempel från verkligheten och sprida användbara verktyg för personligt och organisatoriskt tanketrassel. Varje program kommer att ha sitt eget tema och jag vill bjuda in dig att påverka innehållet!

 

Maila mig ditt tanketrassel så kanske just din fråga blir belyst i ett program. Du får självklart vara anonym om du vill! Vill du även prova på live-coaching i radio? Maila ditt intresse så är det kanske du som blir utvald att besöka studion och bli coachad av mig!

 

Oavsett hur du vill delta, häng med på en spännande resa! Vem vet, kanske kan den ta dig dit exakt dit du vill komma?

Jessicas program i webbradiokanalen:
Tanketrassel

Jessica hälsar välkommen till sina radioprogram.

Lea Heed
Lea Heed

17-åriga Lea Heed skapade våren 2021 skräpplockargruppen Untrash Sigtuna, som ett sätt att motverka nedskräpning i naturen och för att bidra till att rädda sin framtid. Det dröjde inte länge förrän hon nominerades till Aftonbladets Svenska hjältar och flera tidningar och andra plattformar ville ha en intervju om Leas initiativ.

Lea är solstrålen och eldsjälen som varannan vecka går ut i naturen med sin grupp och gör skillnad för vårt ekosystem. Hon har också inspirerat andra ungdomar att starta egna skräpplockargrupper och hennes rörelse växer mer och mer för varje dag.

Utöver det är Lea röstskådespelare och hörs bland annat som rösten till Omega i serien ”Star wars Uslingarna”.

I Leas radioprogram Unga Röster får du höra Lea finna hopp för framtiden tillsammans med sina gäster och hur vi kan göra för att rädda framtiden. Lea vill höja andra ungas röster, varannan lördag kl 13–14.

Leas program i webbradiokanalen:
Unga röster

Instagram: Untrash.Sigtuna

Lea hälsar välkommen till sina radioprogram.

Monika Jonsson
Monica Jonsson

Monica arbetar som sjukgymnast. Hon har lång erfarenhet av att vägleda människor i rehabilitering vid sjukdom eller skada men också i ett hälsofrämjande perspektiv, för att må bra.

 

Hon säger: Jag betonar just vägledning. För att nå sina mål är förutsättningen att det finns en egen drivkraft. Som sjukgymnast kan jag ”bara” bistå med kunskap, erfarenhet och massor av inspiration.

 

Kanske är det för att jag själv blivit äldre men jag har nog alltid haft en särskild känsla för människor med livserfarenhet och som har mycket att berätta. Jag har helt enkelt ett särskilt intresse för äldre och åldrande.

 

I mina program lyfter jag begreppet HÄLSA från olika perspektiv, för att må så bra som möjligt långt upp i åren. Lyssna! Låt dig inspireras! Och jag vill gärna ta del av din erfarenhet.

Monicas program i webbradiokanalen:
Hälsoäventyr – senior

Monica hälsar välkommen till sina radioprogram.

sandra rosén larsson
Sandra Rosén Larsson

Sandra är coach, personalvetare och ledarskapskonsult.

 

Hon säger: Jag menar att tricket är att se hinder som tillfällen till att lära och förändras. Jag kallar det att coachas av livet. Det gäller att lära sig av de små läxorna hellre än att vänta tills det blir stora smällar. Men det som skapar mest harmoni är att hitta meningsfullhet och därmed kunna vara koherent i beslut och vägval.

 

Min passion är att stödja andra att leva ett liv med mening och utan ånger. Ett liv där du har identifierat ditt syfte, bidragit med dina förmågor och njuter av din värdefulla tid här på jorden. Först då kan du stå upp för dig själv och det du tar ställning för.

 

När jag själv identifierade mina livsintentioner och grundläggande egenskaper så slutade jag i mångt och mycket att bli frustrerad i min vardag. Istället kan jag inse att när jag fått två parkeringsböter på en vecka så är det något JAG behöver förändra. Det är inte fel på parkeringsboten eller ”lapplisan”.

 

I mina program bjuder jag in gäster som har gjort spännande livsval eller har spännande tankar om hur vi kan leva våra liv mer koherent. Jag välkomnar individer att ringa in och bli coachade i sina dilemman.

Sandras program i webbradiokanalen:
Coachad av livet – Radiocoachen

Sandra hälsar välkommen till sina radioprogram.

800x800 Rolf och Alicia
Rolf och Alicia Medina

Alicia och Rolf bor i Malmö och är organisationskonsulter, författare och grundare till företaget ”Future of Organizing”, samt undervisar och forskar vid Umeå universitet. Båda har en bakgrund som dataingenjörer och har under ett par decennier verkat ledare i en rad stora organisationer. De är båda fil. dr i Management.

 

Alicias stora fokus är demokratiska organisationsformer och Rolfs passion är kompetens och talent management. De drivs av att är att hjälpa organisationer att bli människocentrerade arbetsplatser där vuxna kan blomstra.

 

Rolf och Alicia säger: I vårt program intervjuar vi människor som på något sätt bidrar till att göra organisationer till en bättre plats att verka i. Våra gäster är människor vars berättelser bidrar till organisationer där alla har lika värde.

Rolf och Alicias program i webbradiokanalen:
TIDEN är NU
800x800 Krister Persson 2
Krister Persson

Krister är grundare av Sigtuna Scen & Teater som nominerades till årets besöksnäringsföretag 2020 av Destination Sigtuna och Sigtuna kommun.

 

Han säger: Jag har arrangerat, regisserat och producerat ett 40-tal musik, teater- och andra scenkonstföreställningar och jag har även arbetat i drygt 20 år i turism- och resebranschen som säljare, kundansvarig, utbildare och chef.

 

Mina program Sigtuna World Voice – Lokalt och globalt, är varannan vecka fokuserade på lokala händelser i Sigtuna kommun och varannan vecka på en person som genom sin gärning gjort avtryck i Sverige och utomlands.

 

I de lokala programmen sammanfattar vi det viktigaste som hänt i kommunen under 2 veckor och bjuder in 1–2 aktuella personer som får ge sin syn i en djupgående intervju.

 

I de globala programmen bjuder jag in en känd eller okänd person inom kultur, samhälle eller idrott för ett samtal om sina val, drivkrafter och människan bakom gärningen.

 

Men inget program blir till utan din åsikt, så maila in dina tips om händelser i Sigtuna och tips på lokala eller globala gäster. Varmt välkommen att lyssna på Sigtuna World Voice!

Kristers program i webbradiokanalen:
Sigtuna World Voice – Lokalt och Globalt
800x800 Lisa Sjöström
Lisa Sjöström

Lisa är flowkatalysator, föreläsare, idéspruta och designer. Hon säger: Behöver vägen till psykiskt välmående verkligen vara en kamp? Det trodde jag tidigare. Men kan en grundläggande förståelse för hur vi människor funkar få oss att inse att vi alla redan är helt perfekta? Ja, faktiskt.

 

I samma sekund som jag insåg att det är vi själva som skapar alla våra upplevelser inom oss hittade jag sinnesro trots livets ups and downs. Jag fick större tillgång till livet UTAN mental träning, affirmationer eller nya morgon- eller träningsrutiner.

 

Häng med i mina program så kommer du att märka att jag pekar åt ett annat håll än stenhårda mindsets. Nämligen i riktning mot dina egna insikter. De kan påverka dig på djupet. Jag kommer att prata om en massa spännande saker och ibland bjuder jag in intressanta gäster.

 

Mina program handlar om sinnesro och magiskt flyt i livet. Det kan vi alltså få när vi förstår hur vi människor egentligen fungerar och dessutom litar på att livet ger oss det vi vill ha. Men det viktigaste är nog ändå sinnesron. Att känna sinnesro trots livets ups and downs är faktiskt det mest magiska.

Lisas program i webbradiokanalen:
Rum för dig – rum för flow

Lisa hälsar välkommen till sina radioprogram.

800x800 John Steinberg
John Steinberg

John är fil.dr. i pedagogik och föreläser och utbildar inom bland annat pedagogik, ledarskap och samtalsmetodik. John är författare till 53 böcker, bland annat Lärarens kroppsspråk, Humanistiskt ledarskap och Aktiva värderingar.

 

I sina talkshows samtalar han med och intervjuar människor i olika åldrar med olika professioner och intressen med fokus på deras styrkor, drivkrafter och värderingar. John har tidigare varit programledare på UR med sin Dr John Talkshow.

Johns program i webbradiokanalen:
Hitta styrkorna med Dr John – en talkshow

John hälsar välkommen till sina radioprogram.

Kia Temmes
Kia Temmes

Kia Temmes är mentor, inspiratör, medvetenhetscoach och författare med en lång erfarenhet av att hjälpa människor i grupp och individuellt att öka sin medvetenhet. Kia har skrivit böckerna ”Fuckmaste, det fucked up i mig ser och hedrar det fucked up i dig ~ en handbok om livet” och ”Draken och Prinsessan, en guidad godnattsaga”. Hon har även skrivit och producerat flertalet ljudböcker med guidade meditationer och guidade godnattsagor för barn. Kia vloggar om medvetenhet på sin YouTubekanal och delar autentiskt och öppet med sig om insikter och erfarenheter.

 

Kia är allt detta och mycket mera, men framför allt så är hon människa, medmänniska, kreatör och livsnjutare som ser möjligheter överallt och har ett oerhört stort hjärta och en närvaro inte många har.

 

Hon brinner för att hjälpa människor till högre medvetenhet. I ett möte med Kia lämnas ingen oberörd.

 

Med sitt program vill hon bjuda in till ett nyfiket utforskande av olika perspektiv och andra sätt att se på livet med allt dess innehåll. Kia vill bjuda in till att leva mer från hjärtat än från hjärnan.

 

Hon säger: Bland det bästa jag vet är att se hur människor förvandlas och hur deras ögon börjar lysa när de får en insikt som leder till ökad medvetenhet.

Kias program i webbradiokanalen:
Leva medvetet – Ett nyfiket utforskande

Kia hälsar välkommen till sina radioprogram.

800x800 Arvid
Arvid Wistedt

Arvid är vår yngsta programledare.

Arvids program i webbradiokanalen:
Arvid pratar

Arvid hälsar välkommen till sina radioprogram.