Programledare
141
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-141,stockholm-core-2.0.5,select-theme-ver-6.4,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Programledare

800x800 Luis Palma 2
Luis Palma Aguirre

Luis är inspiratören, mångsysslaren, radioprataren och livscoachen.
Han är personen som, trots motgångar, alltid har rest sig och som vägrar att låta sig slås ner. Med sin positiva syn på livet och människor har han vunnit mångas hjärtan.

 

Luis har alltid varit intresserad av människor och är oerhört nyfiken och vetgirig. Det var den nyfikenheten som fick Luis att börja som programledare på Radio Sigtuna, Han har under de senaste fyra åren spelat in 180 program och gjort 140 intervjuer.

Luis program i webbradiokanalen:
Av egen kraft
Liria Ortiz
Liria Ortiz

Liria Ortiz har svarat i 10 år på läsarens frågor i tidningen Dagens Nyheter och nu ska hon göra det i webbradion Av egen kraft! Maila gärna dina frågor och funderingar till liria.ortiz@gmail.com Hon är psykolog, psykoterapeut och författare. Har fått olika priser bland annat Stora Psykologpriset 2017. Hennes böcker hittar du på nätbokhandlarna Bokus och Adlibris. I hennes hemsida kan du läsa mer om henne www.liriaortiz.com

Liria program i webbradiokanalen:
Relationsspecialist, psykologen Liria Ortiz vägleder dig

Liria hälsar välkommen till sina radioprogram.

800x800 Jessica
Jessica Eidemo

Jessica är coachen, facilitatorn och visionsbäraren som är passionerat intresserad av reda ut personligt och organisatoriskt tanketrassel. Hennes vision är att individer och organisationer ska ha möjlighet leva och verka från sin kärna av ”Glow & Flow”.

 

Hennes främsta talang är att med skärpa, nyfikenhet och sinnesnärvaro skapa utrymme för reflektion och utveckling. Hon trivs med komplexa utmaningar och rör sig obehindrat inom hela spannet av existentiellt varande och verksamhetsmässigt görande. Jessica jobbar gärna med drivna och motiverade personer/organisationer som själva vill göra skillnad.
Med Jessica tillåts utforskandet att gå inåt. De som jobbar med henne får känna sig som en grym version av sig själv och på så sätt skapa både framåtrörelse och momentum. Jessica brinner för att tillgängliggöra utveckling som hjälper moderna och modiga individer och organisationer att (åter)finna rätt riktning och ta sig framåt. I livet, i företagandet, i samarbetet och/eller i ledarskapet.

 

Jessica säger: I mina program vill jag bjussa på mina allra bästa coachingtips, krydda med exempel från verkligheten och sprida användbara verktyg för personligt och organisatoriskt tanketrassel. Varje program kommer att ha sitt eget tema och jag vill bjuda in dig att påverka innehållet!

 

Maila mig ditt tanketrassel så kanske just din fråga blir belyst i ett program. Du får självklart vara anonym om du vill! Vill du även prova på live-coaching i radio? Maila ditt intresse så är det kanske du som blir utvald att besöka studion och bli coachad av mig!

 

Oavsett hur du vill delta, häng med på en spännande resa! Vem vet, kanske kan den ta dig dit exakt dit du vill komma?

Jessicas program i webbradiokanalen:
Tanketrassel

Jessica hälsar välkommen till sina radioprogram.

Lea Heed
Lea Heed

17-åriga Lea Heed skapade våren 2021 skräpplockargruppen Untrash Sigtuna, som ett sätt att motverka nedskräpning i naturen och för att bidra till att rädda sin framtid. Det dröjde inte länge förrän hon nominerades till Aftonbladets Svenska hjältar och flera tidningar och andra plattformar ville ha en intervju om Leas initiativ.

Lea är solstrålen och eldsjälen som varannan vecka går ut i naturen med sin grupp och gör skillnad för vårt ekosystem. Hon har också inspirerat andra ungdomar att starta egna skräpplockargrupper och hennes rörelse växer mer och mer för varje dag.

Utöver det är Lea röstskådespelare och hörs bland annat som rösten till Omega i serien ”Star wars Uslingarna”.

I Leas radioprogram Unga Röster får du höra Lea finna hopp för framtiden tillsammans med sina gäster och hur vi kan göra för att rädda framtiden. Lea vill höja andra ungas röster, varannan lördag kl 13–14.

Leas program i webbradiokanalen:
Unga röster

Instagram: Untrash.Sigtuna

Lea hälsar välkommen till sina radioprogram.

2 (1)
Julia Andersson

Fembarnsmamma och konståkerska, ägare av byggfirma och blivande författare av en självbiografisk bok. En nyligen ställs ADD diagnos har fått henne att få en helt annan insikt på livet och efter att ha varit med om en enorm livskris, där både missfall, ofrivillig arbetslöshet, dödsfall i cancer i direkt närhet samt KFM som sålt ens hus, deltagare i lyxfällan år 2020, ständig kamp för att få rätt mot myndigheternas maktmissbruk.. hon hittar kraften i familjen och inom konståkningen. Där hämtar hon energi och styrka som får vardagen att fungera. Att ge upp och känna sig som ett offer är inget hon känner igen utan det är livet med allt vad det innebär, att kämpa för det man har rättigheter till. Därför är detta ämne väldigt högaktuellt då många tyvärr lider i det tysta, där det finns många som sitter i samma kriser, som kanske inte alls har någon att vända sig till, därför ska vi försöka att bringa viktiga ämnen till ytan och prata om sådant som kanske är obekvämt för många att prata om. Att få politikerna och att få media att uppmärksamma och belysa detta ämne har gjort att hon har kontaktat av Egen kraft Webbradio och resten är historia.

Julias program i webbradiokanalen: Julia Sanningar

E-post: info@avegenkraft.com

Webbplats:

800x800 Rolf och Alicia
Rolf och Alicia Medina

Alicia och Rolf bor i Malmö och är organisationskonsulter, författare och grundare till företaget ”Future of Organizing”, samt undervisar och forskar vid Umeå universitet. Båda har en bakgrund som dataingenjörer och har under ett par decennier verkat ledare i en rad stora organisationer. De är båda fil. dr i Management.

 

Alicias stora fokus är demokratiska organisationsformer och Rolfs passion är kompetens och talent management. De drivs av att är att hjälpa organisationer att bli människocentrerade arbetsplatser där vuxna kan blomstra.

 

Rolf och Alicia säger: I vårt program intervjuar vi människor som på något sätt bidrar till att göra organisationer till en bättre plats att verka i. Våra gäster är människor vars berättelser bidrar till organisationer där alla har lika värde.

Rolf och Alicias program i webbradiokanalen:
TIDEN är NU
Torfason
Katarina Torfason
  • Författare och konstnär
  • Finland är mitt fosterland.
  • Sverige är mitt hemland.
  • Svenska är mitt modersmål.

 

Sverige och Finland, dessa två olika kulturer har berikat mig och de erfarenheter och upplevelser har danat mig till denna person jag är i dag. Utifrån dessa utgångspunkter talar jag med er ute i etern och mitt mål är att få er att lyssna tänka och att skratta. Jo, det sista är viktigt, kanske det viktigaste. humorn gör en på gott humör.

 

Så mitt program får heta: SKRATT, TÅRAR och JÄVLARANAMMA

 

Jag bor i Märsta sedan 1968. De första åren blev det barn-ungdomsteater i Sigtuna kommunen inom skola och fritid och efter det tog mitt eget skapande överhanden. Jag har delat min tid mellan måleri och författarskap. Det har blivit poesi och prosa och dramatik med 18 utgivna verk. Jag är medlem i Sveriges Författarförbund sedan 1981. Som konstnär har jag haft årliga utställningar i Sverige och några i Finland, men mestadels inom Sigtuna Kulturförening där jag verkat i över trettio år. Jag erhöll Sigtuna kommuns kulturpris 1981.
Poesin är en hjärtefråga för mig för en dikt kan rymma en hel roman, ja kanske ett helt liv.
Naturen är en källa till ljus, färger och glädje.
Konsten och litteraturen är min kunskapsbank och inspiration till min inre person.
Vår stora utmaning är fortfarande engagemang, att med ord och handling bygga fred mellan folken, mellan olika kulturer i det samhälle vi bor i.

Katarina program i webbradiokanalen:
SKRATT, TÅRAR och JÄVLARANAMMA

E-post: info@avegenkraft.com

Webbplats: