Programledare
141
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-141,stockholm-core-2.0.5,select-theme-ver-6.4,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Programledare

800x800 Luis Palma 2
Luis Palma Aguirre

Luis är inspiratören, mångsysslaren, radioprataren och livscoachen.
Han är personen som, trots motgångar, alltid har rest sig och som vägrar att låta sig slås ner. Med sin positiva syn på livet och människor har han vunnit mångas hjärtan.

 

Luis har alltid varit intresserad av människor och är oerhört nyfiken och vetgirig. Det var den nyfikenheten som fick Luis att börja som programledare på Radio Sigtuna, Han har under de senaste fyra åren spelat in 180 program och gjort 140 intervjuer.

Luis program i webbradiokanalen:
Av egen kraft
Liria Ortiz
Liria Ortiz

Liria Ortiz har svarat i 10 år på läsarens frågor i tidningen Dagens Nyheter och nu ska hon göra det i webbradion Av egen kraft! Maila gärna dina frågor och funderingar till liria.ortiz@gmail.com Hon är psykolog, psykoterapeut och författare. Har fått olika priser bland annat Stora Psykologpriset 2017. Hennes böcker hittar du på nätbokhandlarna Bokus och Adlibris. I hennes hemsida kan du läsa mer om henne www.liriaortiz.com

Liria program i webbradiokanalen:
Relationsspecialist, psykologen Liria Ortiz vägleder dig

Liria hälsar välkommen till sina radioprogram.

800x800 Jessica
Jessica Eidemo

Jessica är coachen, facilitatorn och visionsbäraren som är passionerat intresserad av reda ut personligt och organisatoriskt tanketrassel. Hennes vision är att individer och organisationer ska ha möjlighet leva och verka från sin kärna av ”Glow & Flow”.

 

Hennes främsta talang är att med skärpa, nyfikenhet och sinnesnärvaro skapa utrymme för reflektion och utveckling. Hon trivs med komplexa utmaningar och rör sig obehindrat inom hela spannet av existentiellt varande och verksamhetsmässigt görande. Jessica jobbar gärna med drivna och motiverade personer/organisationer som själva vill göra skillnad.
Med Jessica tillåts utforskandet att gå inåt. De som jobbar med henne får känna sig som en grym version av sig själv och på så sätt skapa både framåtrörelse och momentum. Jessica brinner för att tillgängliggöra utveckling som hjälper moderna och modiga individer och organisationer att (åter)finna rätt riktning och ta sig framåt. I livet, i företagandet, i samarbetet och/eller i ledarskapet.

 

Jessica säger: I mina program vill jag bjussa på mina allra bästa coachingtips, krydda med exempel från verkligheten och sprida användbara verktyg för personligt och organisatoriskt tanketrassel. Varje program kommer att ha sitt eget tema och jag vill bjuda in dig att påverka innehållet!

 

Maila mig ditt tanketrassel så kanske just din fråga blir belyst i ett program. Du får självklart vara anonym om du vill! Vill du även prova på live-coaching i radio? Maila ditt intresse så är det kanske du som blir utvald att besöka studion och bli coachad av mig!

 

Oavsett hur du vill delta, häng med på en spännande resa! Vem vet, kanske kan den ta dig dit exakt dit du vill komma?

Jessicas program i webbradiokanalen:
Tanketrassel

Jessica hälsar välkommen till sina radioprogram.

Lea Heed
Lea Heed

17-åriga Lea Heed skapade våren 2021 skräpplockargruppen Untrash Sigtuna, som ett sätt att motverka nedskräpning i naturen och för att bidra till att rädda sin framtid. Det dröjde inte länge förrän hon nominerades till Aftonbladets Svenska hjältar och flera tidningar och andra plattformar ville ha en intervju om Leas initiativ.

Lea är solstrålen och eldsjälen som varannan vecka går ut i naturen med sin grupp och gör skillnad för vårt ekosystem. Hon har också inspirerat andra ungdomar att starta egna skräpplockargrupper och hennes rörelse växer mer och mer för varje dag.

Utöver det är Lea röstskådespelare och hörs bland annat som rösten till Omega i serien ”Star wars Uslingarna”.

I Leas radioprogram Unga Röster får du höra Lea finna hopp för framtiden tillsammans med sina gäster och hur vi kan göra för att rädda framtiden. Lea vill höja andra ungas röster, varannan lördag kl 13–14.

Leas program i webbradiokanalen:
Unga röster

Instagram: Untrash.Sigtuna

Lea hälsar välkommen till sina radioprogram.

Gill & Angelo Podcast
Nina Buchaus

Nina Buchaus är retorikexperten som ger dig konkreta verktyg.Hon har spetskompetens i retorik, kommunikation och förvandlar det ibland teoretiska ämnet till något väldigt praktiskt och användbart för alla.
Nina har varit anlitad som retorikexpert av Svenska Dagbladet, Chef och Ny Teknik med flera för att ge konkreta råd om hur vi kan kommunicera tydligare med varandra professionellt och privat. Nina Buchaus har föreläst och utbildat chefer och deras personal på statliga myndigheter och i näringslivet under snart 15 år, på små som stora scener.

Ninas program i webbradiokanalen: Prata Smart
Leif NGL
Leif Hejdenberg

Ledarskaps- och kommunikationskonsult i Pathos Performance AB. Han använder sina drivkrafter inom språk- och kommunikationsträning för yrkesfolk, socialprevention för unga, skolutveckling, karriärrådgivning och kompetensmatchning.

Leif menar att det finns en stark längtan hos människor att få tillhöra och att få bidra till något större. Han menar att Av Egen Kraft är ett utmärkt sätt att kommunicera möjligheter för människor och organisationer – att genom tillit och ökat samarbete bidra till ett humanare samhälle. Framtiden behöver inte vara predestinerad av det förflutna.

Programmet lyfter fram den Nya Generationens Ledarskap, som bygger på transformativ kommunikation- och ledarskapsträning, ett vedertaget område inom neurovetenskapen. Föreningen Next Generation Leadership – Sweden sprider kunskap och introducerar kommuner och organisationer i Sverige inom social prevention och genombrott för social hållbarhet. Kommuner, civilsamhällen och enskilda får möjlighet att göra skillnad för unga människor och skapa hållbara, sociala strukturer genom The Coaching for Communities Programme.

Under ytan

Den röda tråden är det äkta, som vi finner under ytan. Du får höra unga människors strävan och längtan att skapa ett liv som fungerar. Autentiska berättelser från livssituationer och utmaningar som berör. Framgångsrika exempel blandas med röster som andas både resignation och hoppfullhet.

Leifs program i webbradiokanalen:
800x800 Rolf och Alicia
Rolf och Alicia Medina

Alicia och Rolf bor i Malmö och är organisationskonsulter, författare och grundare till företaget ”Future of Organizing”, samt undervisar och forskar vid Umeå universitet. Båda har en bakgrund som dataingenjörer och har under ett par decennier verkat ledare i en rad stora organisationer. De är båda fil. dr i Management.

 

Alicias stora fokus är demokratiska organisationsformer och Rolfs passion är kompetens och talent management. De drivs av att är att hjälpa organisationer att bli människocentrerade arbetsplatser där vuxna kan blomstra.

 

Rolf och Alicia säger: I vårt program intervjuar vi människor som på något sätt bidrar till att göra organisationer till en bättre plats att verka i. Våra gäster är människor vars berättelser bidrar till organisationer där alla har lika värde.

Rolf och Alicias program i webbradiokanalen:
TIDEN är NU
800x800 Krister Persson 2
Krister Persson

Krister är grundare av Sigtuna Scen & Teater som nominerades till årets besöksnäringsföretag 2020 av Destination Sigtuna och Sigtuna kommun.

 

Han säger: Jag har arrangerat, regisserat och producerat ett 40-tal musik, teater- och andra scenkonstföreställningar och jag har även arbetat i drygt 20 år i turism- och resebranschen som säljare, kundansvarig, utbildare och chef.

 

Mina program Sigtuna World Voice – Lokalt och globalt, är varannan vecka fokuserade på lokala händelser i Sigtuna kommun och varannan vecka på en person som genom sin gärning gjort avtryck i Sverige och utomlands.

 

I de lokala programmen sammanfattar vi det viktigaste som hänt i kommunen under 2 veckor och bjuder in 1–2 aktuella personer som får ge sin syn i en djupgående intervju.

 

I de globala programmen bjuder jag in en känd eller okänd person inom kultur, samhälle eller idrott för ett samtal om sina val, drivkrafter och människan bakom gärningen.

 

Men inget program blir till utan din åsikt, så maila in dina tips om händelser i Sigtuna och tips på lokala eller globala gäster. Varmt välkommen att lyssna på Sigtuna World Voice!

Kristers program i webbradiokanalen:
Sigtuna World Voice – Lokalt och Globalt
800x800 Lisa Sjöström
Lisa Sjöström

Lisa är flowkatalysator, utbildare och content creator. Hon säger: Behöver vägen till psykiskt välmående verkligen vara en kamp? Det trodde jag tidigare. Men kan en grundläggande förståelse för hur vi människor funkar få oss att inse att vi alla redan är helt perfekta? Ja, faktiskt.

 

I samma sekund som jag insåg att det är vi själva som skapar alla våra upplevelser inom oss hittade jag sinnesro trots livets ups and downs. Jag fick större tillgång till livet UTAN mental träning, affirmationer eller nya morgon- eller träningsrutiner.

 

Häng med i mina program så kommer du att märka att jag pekar åt ett annat håll än stenhårda mindsets. Nämligen i riktning mot dina egna insikter. De kan påverka dig på djupet. Jag kommer att prata om en massa spännande saker och ibland bjuder jag in intressanta gäster.

 

Mina program handlar om sinnesro och magiskt flyt i livet. Det kan vi alltså få när vi förstår hur vi människor egentligen fungerar och dessutom litar på att livet ger oss det vi vill ha. Men det viktigaste är nog ändå sinnesron. Att känna sinnesro trots livets ups and downs är faktiskt det mest magiska.

Lisas program i webbradiokanalen:
Rum för dig – rum för flow

Lisa hälsar välkommen till sina radioprogram.

Torfason
Katarina Torfason
  • Författare och konstnär
  • Finland är mitt fosterland.
  • Sverige är mitt hemland.
  • Svenska är mitt modersmål.

 

Sverige och Finland, dessa två olika kulturer har berikat mig och de erfarenheter och upplevelser har danat mig till denna person jag är i dag. Utifrån dessa utgångspunkter talar jag med er ute i etern och mitt mål är att få er att lyssna tänka och att skratta. Jo, det sista är viktigt, kanske det viktigaste. humorn gör en på gott humör.

 

Så mitt program får heta: SKRATT, TÅRAR och JÄVLARANAMMA

 

Jag bor i Märsta sedan 1968. De första åren blev det barn-ungdomsteater i Sigtuna kommunen inom skola och fritid och efter det tog mitt eget skapande överhanden. Jag har delat min tid mellan måleri och författarskap. Det har blivit poesi och prosa och dramatik med 18 utgivna verk. Jag är medlem i Sveriges Författarförbund sedan 1981. Som konstnär har jag haft årliga utställningar i Sverige och några i Finland, men mestadels inom Sigtuna Kulturförening där jag verkat i över trettio år. Jag erhöll Sigtuna kommuns kulturpris 1981.
Poesin är en hjärtefråga för mig för en dikt kan rymma en hel roman, ja kanske ett helt liv.
Naturen är en källa till ljus, färger och glädje.
Konsten och litteraturen är min kunskapsbank och inspiration till min inre person.
Vår stora utmaning är fortfarande engagemang, att med ord och handling bygga fred mellan folken, mellan olika kulturer i det samhälle vi bor i.

Katarina program i webbradiokanalen:
SKRATT, TÅRAR och JÄVLARANAMMA

E-post: info@avegenkraft.com

Webbplats:

Kia Temmes
Kia Temmes

Kia Temmes är mentor, inspiratör, medvetenhetscoach och författare med en lång erfarenhet av att hjälpa människor i grupp och individuellt att öka sin medvetenhet. Kia har skrivit böckerna ”Fuckmaste, det fucked up i mig ser och hedrar det fucked up i dig ~ en handbok om livet” och ”Draken och Prinsessan, en guidad godnattsaga”. Hon har även skrivit och producerat flertalet ljudböcker med guidade meditationer och guidade godnattsagor för barn. Kia vloggar om medvetenhet på sin YouTubekanal och delar autentiskt och öppet med sig om insikter och erfarenheter.

 

Kia är allt detta och mycket mera, men framför allt så är hon människa, medmänniska, kreatör och livsnjutare som ser möjligheter överallt och har ett oerhört stort hjärta och en närvaro inte många har.

 

Hon brinner för att hjälpa människor till högre medvetenhet. I ett möte med Kia lämnas ingen oberörd.

 

Med sitt program vill hon bjuda in till ett nyfiket utforskande av olika perspektiv och andra sätt att se på livet med allt dess innehåll. Kia vill bjuda in till att leva mer från hjärtat än från hjärnan.

 

Hon säger: Bland det bästa jag vet är att se hur människor förvandlas och hur deras ögon börjar lysa när de får en insikt som leder till ökad medvetenhet.

Kias program i webbradiokanalen:
Leva medvetet – Ett nyfiket utforskande

Kia hälsar välkommen till sina radioprogram.

316471199_1530461004060480_8119482494897570764_n
José Nuñez & Therese “Tessan” Johansson
 

Ett inspirerande radioprogram som görs av tränare för/till dig som vill göra positiv skillnad i din livsstil och träning.
Programmet utmanar och inspirerar dig som lyssnare i tanke och beteende.

Nya tankar och reflektioner blandas med forskning och inspirerande tips. Du som lyssnare kan direkt börja skapa positiva förändringar i din vardag och träning. Med programmet vill vi göra fler inspirerade och mer medvetna om hur träningen och vardagen kan bli mer effektiv, lustifierad och hållbar. Som lyssnare får du ta del av intervjuer och när vi gör spännande besök.

José and Tessans program i webbradiokanalen:
60 minuter om träning och ökat välmående
 

Vi delar även med oss av praktiska tips i vår Youtube-kanal.