Programledare
141
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-141,stockholm-core-2.0.5,select-theme-ver-6.4,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,smooth_scroll,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Programledare

Ja, här var det meningen att vi skulle ha en fin gruppbild av alla programledare tagen hos en av våra sponsorer, co-workingkontoret Betongfabriken i Sigtuna, men i dessa tider fick får du hålla tillgodo med den här skärmdumpen. (Arvid Wistedt saknas på bilden.)

Rulla ner på sidan så hittar du en beskrivning av oss och våra program.

800x800 John Steinberg
John Steinberg

John är fil.dr. i pedagogik och föreläser och utbildar inom bland annat pedagogik, ledarskap och samtalsmetodik. John är författare till 53 böcker, bland annat Lärarens kroppsspråk, Humanistiskt ledarskap och Aktiva värderingar.

 

I sin talkshow samtalar han med och intervjuar människor i olika åldrar med olika professioner och intressen med fokus på deras styrkor, drivkrafter och värderingar. John har tidigare varit programledare på UR med sin Dr John Talkshow.

Johns program i webbradiokanalen:
Hitta styrkorna med Dr John – en talkshow

E-post: john@steinberg.se

Webbplats: steinberg.se

John hälsar välkommen till sitt radioprogram.

Monika Jonsson
Monica Jonsson

Monica arbetar som sjukgymnast. Hon har lång erfarenhet av att vägleda människor i rehabilitering vid sjukdom eller skada men också i ett hälsofrämjande perspektiv, för att må bra.

 

Hon säger: Jag betonar just vägledning. För att nå sina mål är förutsättningen att det finns en egen drivkraft. Som sjukgymnast kan jag ”bara” bistå med kunskap, erfarenhet och massor av inspiration.

 

Kanske är det för att jag själv blivit äldre men jag har nog alltid haft en särskild känsla för människor med livserfarenhet och som har mycket att berätta. Jag har helt enkelt ett särskilt intresse för äldre och åldrande.

 

I mitt program lyfter jag begreppet HÄLSA från olika perspektiv, för att må så bra som möjligt långt upp i åren. Lyssna! Låt dig inspireras! Och jag vill gärna ta del av din erfarenhet.

Monicas program i webbradiokanalen:
Hälsoäventyr – senior

Monica hälsar välkommen till sitt radioprogram.

800x800 Irene Jansson
Irene Jansson

Iréne Jansson är coach och författare till läromedlet ”Entreprenörskap; från idé till verklighet” (Libers Förlag 2011). Hon har ett långt förflutet som företagare och utbildare. 2016 kom hennes nästa bok, ”Ekonomi med hjärta; frihet, trygghet och glädje med dina pengar”, som hon gett ut på sitt nystartade förlag, Books from the Heart. 2021 kommer fabeln om ekonomi för barn ”Sara och Money, de 9 hemliga pengauppdragen”. Iréne använder ett holistiskt perspektiv, där psykologi och filosofi läggs till det ekonomiska tänkandet. Ett vanligtvis torrt ämne kan på så sätt bli fantastiskt stimulerande, spännande och framgångsrikt.

 

Iréne säger: I mitt program ”Hållbar ekonomi” kommer du kastas mellan högt och lågt, oro och glädje, mycket och lite, för ekonomi är just så – livet självt. Hur kan du göra för att förändra det du vill förändra? Om du vill förändra? I vilken situation du än är i så vill man oftast nå lite längre, ha lite mer, lyckas lite bättre? Eller?

 

Jag kommer att ha spännande gäster med rika erfarenheter från olika områden, delar av ekonomin, som kommer tillföra extra krydda på ”Hållbar ekonomi”.

 

Välkommen att lyssna och delta!

Irenes program i webbradiokanalen:
Ekonomi med hjärtat

Iréne hälsar välkommen till sitt radioprogram.

800x800 Lisa Sjöström
Lisa Sjöström

Lisa är flowkatalysator, föreläsare, idéspruta och designer. Hon säger: Behöver vägen till psykiskt välmående verkligen vara en kamp? Det trodde jag tidigare. Men kan en grundläggande förståelse för hur vi människor funkar få oss att inse att vi alla redan är helt perfekta? Ja, faktiskt.

 

I samma sekund som jag insåg att det är vi själva som skapar alla våra upplevelser inom oss hittade jag sinnesro trots livets ups and downs. Jag fick större tillgång till livet UTAN mental träning, affirmationer eller nya morgon- eller träningsrutiner.

 

Häng med i mina program så kommer du att märka att jag pekar åt ett annat håll än stenhårda mindsets. Nämligen i riktning mot dina egna insikter. De kan påverka dig på djupet. Jag kommer att prata om en massa spännande saker och ibland bjuder jag in intressanta gäster.

 

Mina program handlar om sinnesro och magiskt flyt i livet. Det kan vi alltså få när vi förstår hur vi människor egentligen fungerar och dessutom litar på att livet ger oss det vi vill ha. Men det viktigaste är nog ändå sinnesron. Att känna sinnesro trots livets ups and downs är faktiskt det mest magiska.

Lisas program i webbradiokanalen:
Rum för dig – rum för flow

Lisa hälsar välkommen till sitt radioprogram.

800x800 Luis Palma 2
Luis Palma Aguirre

Luis är inspiratören, mångsysslaren, radioprataren och livscoachen.
Han är personen som, trots motgångar, alltid har rest sig och som vägrar att låta sig slås ner. Med sin positiva syn på livet och människor har han vunnit mångas hjärtan.

 

Luis har alltid varit intresserad av människor och är oerhört nyfiken och vetgirig. Det var den nyfikenheten som fick Luis att börja som programledare på Radio Sigtuna, Han har under de senaste fyra åren spelat in 180 program och gjort 140 intervjuer.

Luis program i webbradiokanalen:
Av egen kraft
800x800 Taeko
Taeko Östergren Cedermark

Jag är grafisk formgivare, kommunikatör på Arbetsintegrerande Sociala Företag och grundare av Analogklubben.

 

Jag har jobbat inom reklambranschen i 30 år och som grafisk formgivare har jag formgett allt från mode- & arkitekttidningar, förpackningar, logotyper till trycksaker av alla slag. Jag har alltid blivit inspirerad av konstiga, annorlunda och ovanliga saker. De gäller nog även människor. Efter att jag har jobbat framför skärmen i många år, har behovet att jobba med människor vuxit fram. Jag älskar ju att träffa nya människor och skapa möten mellan människor!

 

I mitt program intervjuar jag människor som har valt en lite ovanlig väg, som har vågat göra något som andra inte vågar. Jag intervjuar också vanliga människor i sin vardag. De som inte har fina titlar på sitt visitkort och aldrig deltar på ett jobb-mingel, men bär på en livsberättelse som berör.

Taekos program i webbradiokanalen:
Ovanliga & vanliga

Taeko hälsar välkommen till sitt radioprogram.

800x800 Helen 3
Helen Persson

Hälsa är en stor del av Helens liv och hon lever som en biohacker i ett brett spektrum av hälsoinriktningar – allt från kosttillskott till andning, yoga och Face Yoga. Helen har en M.Sci i Bioteknologi och hon tittar gärna på vad som händer med vår hälsa på molekylnivå. Face Yoga är ganska nytt i Sverige och Helen är en av några få certifierade instruktörer i Sverige, hon har både kurser och självinstruerande filmer.

 

Hon säger: Jag har även ett brinnande intresse för människor och kommunikation. Jag älskar försäljning och har framgångsrikt jobbat i olika positioner och branscher inom försäljning under 10 års tid. Nu har jag föreläsningar och utbildningar i kommunikation, konsten att skapa relation i mötet med andra människor. Det är enbart i möten med människor som möjligheter att HJÄLPA skapas.

 

Min intention med programmet är att du som lyssnar ska få verktyg att bli STARKARE inom sälj, kommunikation eller biohacking och Face Yoga.

Helenes program i webbradiokanalen:
STARKARE

Helen hälsar välkommen till sitt radioprogram.

800x800 Krister Persson 2
Krister Persson

Krister är grundare av Sigtuna Scen & Teater som nominerades till årets besöksnäringsföretag 2020 av Destination Sigtuna och Sigtuna kommun.

 

Han säger: Jag har arrangerat, regisserat och producerat ett 40-tal musik, teater- och andra scenkonstföreställningar och jag har även arbetat i drygt 20 år i turism- och resebranschen som säljare, kundansvarig, utbildare och chef.

 

Mitt program Sigtuna World Voice – Lokalt och globalt, är varannan vecka fokuserat på lokala händelser i Sigtuna kommun och varannan vecka på en person som genom sin gärning gjort avtryck i Sverige och utomlands.

 

I det lokala programmet sammanfattar vi det viktigaste som hänt i kommunen under 2 veckor och bjuder in 1–2 aktuella personer som får ge sin syn i en djupgående intervju.

 

I det globala programmet, bjuder jag in en känd eller okänd person inom kultur, samhälle eller idrott för ett samtal om sina val, drivkrafter och människan bakom gärningen.

 

Men inget program blir till utan din åsikt, så maila in dina tips om händelser i Sigtuna och tips på lokala eller globala gäster. Varmt välkommen att lyssna på Sigtuna World Voice!

Kristers program i webbradiokanalen:
Sigtuna World Voice – Lokalt och Globalt
sandra rosén larsson
Sandra Rosén Larsson

Sandra är coach, personalvetare och ledarskapskonsult.

 

Hon säger: Jag menar att tricket är att se hinder som tillfällen till att lära och förändras. Jag kallar det att coachas av livet. Det gäller att lära sig av de små läxorna hellre än att vänta tills det blir stora smällar. Men det som skapar mest harmoni är att hitta meningsfullhet och därmed kunna vara koherent i beslut och vägval.

 

Min passion är att stödja andra att leva ett liv med mening och utan ånger. Ett liv där du har identifierat ditt syfte, bidragit med dina förmågor och njuter av din värdefulla tid här på jorden. Först då kan du stå upp för dig själv och det du tar ställning för.

 

När jag själv identifierade mina livsintentioner och grundläggande egenskaper så slutade jag i mångt och mycket att bli frustrerad i min vardag. Istället kan jag inse att när jag fått två parkeringsböter på en vecka så är det något JAG behöver förändra. Det är inte fel på parkeringsboten eller ”lapplisan”.

 

I mina program bjuder jag in gäster som har gjort spännande livsval eller har spännande tankar om hur vi kan leva våra liv mer koherent. Jag välkomnar individer att ringa in och bli coachade i sina dilemman.

Sandras program i webbradiokanalen:
Coachad av livet – Radiocoachen
800x800 DJ_MAYTAN 2
DJ Maytan

DJ Maytan har sin bakgrund i musikbranschen, Hollywoodfilmer och shower men även i svenska musikhögskolan. DJ Maytan hjälpte till att etablera George Graham Foundation som jobbar för ett trivsamt samhälle genom att se individen för sina unika färdigheter och intressen och etablera projekt som kan gagna deltagare och samhället. Hör om George Grahams spännande liv och hur han reste sig tack vara en person som brydde sig.

 

DJ säger: Jag gläds åt att Sverige är numera ett multikulturellt samhälle där folk från alla jordens hörn kan mötas och dela med sig av sina styrkor och intressen. I mitt radioprogram belyser jag hur mångfald berikar upplevelser bl.a. inom musiken. Jag intervjuar personer från olika yrken och kulturer för att ta fram hur dessa insikter och styrkor berikar tillvaron i Sverige. Att se individen för sina unika talanger och intressen är nyckeln för ett trivsam samhälle – ja, grunden för hållbarhet, speciellt om en känner en varaktig funktion med andra.

 

Du har säkert något oerhört betydelsefullt som skulle glädja andra. Skriv gärna till mig och berätta. Man vet aldrig vad som kan hända.

DJ Maytans program i webbradiokanalen:
Trivsel i mångfald – ​Vem är du, vad kan du, vad kan vi göra tillsammans?

DJ hälsar välkommen till sitt radioprogram.

800x800 Grå bildplatta
Arvid Wistedt

Arvid är vår yngsta programledare.

Arvids program i webbradiokanalen:
XXXXXXXXX

xxxxxx mejladress xxxxxx

xxxxxx länk till eventuell egen webbsida xxxxxx

800x800 Caroline Hammarskjöld
Caroline Hammarskjöld

Caroline är grundare till Hammarskjöld Inversio. Hon förvaltar arvet efter sin morfars bror, Dag Hammarskjöld (1905–1961) som är känd för sin ämbetsmannaroll i Sverige under 1930–1940-talen, men kanske främst känd för sin roll som generalsekreterare för FN 1953–1961.

Carolines program i webbradiokanalen:
IDag