Arkiv – Liria Ortiz
1488
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1488,stockholm-core-2.0.5,select-theme-ver-6.4,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,popup-menu-fade,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Webbradio-arkiv Liria Ortiz

Relationsspecialist, psykologen Liria Ortiz vägleder dig

Liria Ortiz har svarat i 10 år på läsarens frågor i tidningen Dagens Nyheter och nu ska hon göra det i webbradion Av egen kraft! Maila gärna dina frågor och funderingar till liria.ortiz@gmail.com Hon är psykolog, psykoterapeut och författare. Har fått olika priser bland annat Stora Psykologpriset 2017. Hennes böcker hittar du på nätbokhandlarna Bokus och Adlibris. I hennes hemsida kan du läsa mer om henne www.liriaortiz.com

Här kan du lyssna på Liria Ortiz senast sända program.

5 december 2022

Liria Ortiz gästas av Gunnar Kaj som är blomsterkonstnären som under många år ansvarade för blomsterarrangemangen på Nobelbanketten. Han har också gjort flera uppmärksammade utställningar, bland annat på Sofiero och Drottningholms slott. Han håller även populära kurser och föredrag om sin tankar kring växter, mönster och konsthantverk. Gunnar Kajs bok Låt det blomma! gavs ut 2012 och valdes till årets bästa måltidslitteratur, alla kategorier. Den har också nominerats till Årets trädgårdsbok 2013.

21 november 2022

Liria Ortiz gästas av med Tess Sirname ( Therese Allvar). Therese Allvar, är leg psykolog på Psykologpartners inom området Pedagogik & Utveckling.
Bakgrund inom LSS, Habilitering, Barntraumateam och SiS Utbildar, handleder och visst kliniskt arbete, inom allt som rör barn, familjer och funktionsnedsättningar.Arbetar mycket med positivt beteendestöd (PBS) inom olika boendeverksamheter.

7 november 2022

Liria Ortiz gästas av Fatima Nylén.Fatima är kurator, föreläsare och föräldracoach med lång erfarenhet av att coacha stora som små med utgångspunkt i hur föräldrar kan bli de bästa ledarna för sina barn.

17 oktober 2022

Liria Ortiz gästas av Agneta Björck. Agneta Björk har arbetat som sjuksköterska inom beroendevård, psykiatri, kriminalvård, socialtjänst i mer än 30 år. Utbildar och handleder utifrån lågaffektivt förhållningssätt, autonomistödjande pedagogik, MI, ACT,Self compassion, Samsjuklighet med fokus beroende, neuropsykiatri, trauma från vaggan till graven.

3 oktober 2022

Liria Ortiz gästas av författaren Jennifer Ollis Blomqvist och samtalar om boken KRAFTEN I SNACKET – Effektfull kommunikation med tonåringar.

19 september 2022

Liria Ortiz gästas av Bob Hansson, en Sveriges mest omtyckta och lästa poet, föddes år 1970 i Helsingborg. Med en vilja att förändra världen började Bob skriva redan i ung ålder och med lusten som inspirationskälla fortsatte han. År 2010 tilldelades han Sveriges Radios Novellpris och utnämndes till ”Yttrandefrihetens hjälte” av ALIS.Liria och Bob kommer att samtala om Tacksamhet.

5 september 2022

Liria Ortiz gästas av Susann Sjöbom Steiger som är Utbildad KBT-terapeut på Svenska Institutet för kognitiv psykoterapi, grundläggande utbildning i kognitiv beteendeinriktad terapi, steg 1. Pågående studier i schematerapi och psykologi på Stockholms Universitet. Susann kommer att prata om hur hon har upplevt flykt från ett annat land.

15 augusti 2022

Liria Ortiz gästas av John Steinberg som är Fil dr i pedagogik och föreläser och utbildar inom bland annat pedagogik, ledarskap, samtalsmetodik.John kommer att prata om Ledarskap i klassrummet 2022.

11 juli 2022

Liria Ortiz gästas av  Annika Widen numera boendes i Italien, kommer att prata i intervju om våld i nära relationer.

27 juni 2022

Liria Ortiz gästas av  Poul Perris som är leg. läkare, leg. psykoterapeut och handledare, samt rektor vid SvenskaInstitutet för Kognitiv Psykoterapi.Poul Perris i en intervju om Schematerapi.

13 juni 2022

Liria Ortiz gästas av  Helene Bivrin Leg. psykolog inom företagshälsovård.
Helene kommer att prata om olika perspektiv på mobbning i arbetslivet:
Del 2 : / Mobbning i arbetslivet är ett reellt problem som inte bara drabbar den mobbade utan hela arbetsplatsen.

30 maj 2022

Liria Ortiz gästas av  Helene Bivrin Leg. psykolog inom företagshälsovård.
Helene kommer att prata om olika perspektiv på mobbning i arbetslivet:
Del 1 : / Mobbning i arbetslivet är ett reellt problem som inte bara drabbar den mobbade utan hela arbetsplatsen.

25 April 2022

Liria Ortiz gästas av Carolina Granström som är ek.mag. i företagsekonomi och arbetar som HR Partner med fokus på ledarskap, medarbetarskap och verksamhetsutveckling. Carolina är senior HR-konsult hos Wise Consulting AB och har en lång erfarenhet från flera olika branscher i den privata sektorn.Temat för programmet är:Konflikter på jobbet

11 April 2022

Liria Ortiz gästas av Carolina Granström som är ek.mag. i företagsekonomi och arbetar som HR Partner med fokus på ledarskap, medarbetarskap och verksamhetsutveckling. Carolina är senior HR-konsult hos Wise Consulting AB och har en lång erfarenhet från flera olika branscher i den privata sektorn..

28 Mars 2022

Liria Ortiz gästas av Marie Niljung, författare, föreläsare, hr-konsult och social innovatör, läste personal- och arbetslivsprogrammet på Karlstads universitet och blev eldsjälen som kämpar för att rädda liv.Marie pratar om sitt bok Hellre arg än död – en bok som hon hoppas ska göra skillnad för någon som mår dåligt.

14 Mars 2022

Liria Ortiz gästas av av Johan Waara.Johan är leg. psykolog och arbetar idag vid Uppsala universitet med olika utbildningar (psykologer, läkare, socionomer, lärare m.fl.), med särskilt fokus på kommunikation. Parallellt med universitetet så arbetar Johan sedan länge som utbildare och handledare hos Sverigehälsan.
samtal ämne blir Att återgå till jobbet efter pandemin.

2 Mars 2022

Extrasändning med anledning av den ryska invasionen av Ukraina.

Liria Ortiz gästas av Claes Tovetjärn, som är Psykolog, instruktör i säkerhet och överlevnad, och f.d. yrkesofficer.

28 Februari 2022

Liria Ortiz gästas av David Kliba som är Rektor på Ung Art-skolan i Malmö,samtal ämne blir ungdomar.

14 Februari 2022

Liria Ortiz gästas av psykologen,författare & konsult Barbro Holm Ivarsson och samtalar om hennes boken Förlåt och bli fri.En väg väg till lugn, styrka och välbefinnande.

31 Januari 2022

Liria Ortiz gästas av psykologen, psykoterapeuten och författaren Anna Kåver och samtalar om hennes tionde bok Närbilder som föddes ur en slags brytpunkt i hennes liv som sammanföll med pandemin. Hon satte sig ner för att skriva dagbok för sig själv, som sedan växte och blev till någonting större.

17 Januari 2022

Radiopsykologen Liria Ortiz pratar i dagens program om Ätstörningar.

3 Januari 2022  Relationsspecialist, psykologen Liria Ortiz vägleder dig 30 minuter varannan vecka. I dagens program pratar Liria Ortiz om  Reflektioner.